11 Oktober 2019

's Werelds grootste esports & gaming festival van 18 t/m 20 oktober voor het eerst in Nederland

Volgende week komt een internationale community van esporters en gamers bijeen in Rotterdam Ahoy voor de eerste editie van het driedaagse festival: OMEN by HP presents DreamHack Rotterdam 2019. Meer dan 27.000 vierkante meter staat in het teken van PC en console gaming en de bijbehorende lifestyle. Van esports toernooien (met o.a. een Dota 2-toernooi voor 250.000 dollar) en een 48 uurs non-stop LAN party tot bekende influencers, vele nieuwe games om zelf te proberen en neven-evenementen als de NK Indoor Drone Race, Ahoy is van 18 t/m 20 oktober de plek voor game fans. 


Wat in 1994 begon als een kleine LAN party in een kantine in Zweden is door de jaren heen uitgegroeid tot een wereldwijd toonaangevend merk op het gebied van esports en gaming: DreamHack. Vorig jaar besloot Rotterdam Ahoy het evenement naar Nederland te halen en organisator te worden van de Nederlandse editie. "Sport en entertainment zitten in ons DNA en we zagen na een aantal jaar onderzoek de kans rijp voor DreamHack Rotterdam” zegt Jolanda Jansen, algemeen directeur van Ahoy. "Waar veel partijen denken 'we moeten hier iets mee’ zijn wij het gewoon gaan doen. We zijn ongelooflijk trots op wat er volgende week in Ahoy bij deze eerste editie staat en te beleven valt. Alle hallen zijn gevuld met activiteiten, voor die-hard gamers maar ook voor mensen die wel eens games als Fifa of Fortnite spelen.”    


DreamHack Rotterdam 2019


Met uitzondering van de Ahoy Arena wordt heel Ahoy overgenomen door DreamHack. Het evenement heeft een aantal belangrijke onderdelen:


•    Esports: grote toernooien zoals CORSAIR DreamLeague (Dota-2) en DreamHack OPEN (Counter-Strike), Brawlhalla Esports zijn voor het eerst in Nederland en brengt met prijzenpotten van respectievelijk 250.000, 100.000 en 30.000 dollar internationale spelers naar Ahoy, maar ook kleinere toernooien als voor Super Smash Bros. Melee trekken buitenlandse bezoekers aan.


•    LAN: de Trust Gaming LAN Party vindt plaats in Hal 2 en biedt plaats aan maximaal 800 spelers die 48 uur lang competitief of voor de fun non-stop kunnen gamen op de computers die ze zelf meebrengen; met games als League of Legends, Rocket League, Overwatch, Rainbow Six etc. zijn ook hier diverse prijzen te verdienen.


•    Podiums: finales van diverse competities, maar ook demonstraties of de kans om te spelen tegen bekende influencers gebeurd op een podium. Zo zijn YouTubers als vThorben, Ronald, JoostSpeeltSpellen en Maxime MXM van de partij op het Doritos Mainstage.


•    Stream Studio: kijken naar mensen die games spelen en becommentariëren, voor sommigen zijn de YouTubers en Twitchers als Yarasky, SpookiMan8, Melania en Morrog onbekende namen, maar ze hebben vele tien- tot honderdduizenden volgers. Zo’n zestig streamers zijn te gast.


•    Gaming Expo: grote namen uit de game-industrie zijn van de partij en bieden bezoekers de kans om de nieuwste games of gaming gear te testen. Van PlayStation en Ubisoft tot Samsung, Logitech, LG en Alternate met een heuse Pop Up Store. Maar ook andere partijen als Deloitte en het Ministerie van Defensie dat in contact wil komen met de gaming doelgroep.


•    Side events: het NK Indoor Drone Race en het European Championship SpeedQB Airsoft zijn spectaculaire neven-evenementen die bezoekers aan DreamHack Rotterdam gratis kunnen bezoeken.

Onderdeel van Rotterdam Games Week

DreamHack Rotterdam is het hoofdevenement van Rotterdam Games Week dat naar voorbeeld van Parijs, Berlijn en Milaan uitgroeit naar een volledige week in het teken van games en esports. Er staan diverse andere initiatieven op stapel, zoals 'Gaming on Tour’ komend weekend (12/10) in winkelcentrum Zuidplein, een feest in Toffler met Leroy Styles (19/10) die ook tijdens DreamHack zal draaien, het Esoccer Championship vanuit House of Esports dat poogt een brug te slaan tussen gamen en fysieke sport en de conferentie EsportsX (18/10) waar zich meer dan 500 mensen uit het bedrijfsleven bij aansluiten om zich te laten bijpraten over de toekomst van de industrie.
 
De gemeente Rotterdam heeft de wens uitgesproken om de esports hoofdstad van Nederland te worden en heeft Rotterdam Games Week uitgeroepen tot een van haar iconische evenementen, hetgeen terug te zien is in de city dressing met o.a. PONG op het KPN-gebouw en een reusachtige game stoel voor Rotterdam Centraal.

www.rotterdamgamesweek.com

Ander nieuws