07 Oktober 2019

Rotterdam omarmt wetenschap en technologie met Generation Discover Festival

Het Generation Discover festival was dit jaar grootser opgezet dan ooit in Rotterdam Ahoy. Meer dan 30 partijen sloegen afgelopen week de handen ineen om jongeren tussen de 8 en 14 jaar kennis te laten maken met de wondere wereld van wetenschap en technologie. En dat is gelukt! 35.000 bezoekers, waaronder een recordaantal van ruim 300 schoolklassen met zo’n 13.000 leerlingen zijn tijdens dit gratis vijfdaagse evenement op ontdekkingsreis gegaan in de wereld van morgen.

 

Jongeren die een technische opleiding afronden vinden makkelijker een passende baan in vergelijking tot andere sectoren. Het Nederlandse bedrijfsleven en de overheid hebben namelijk naar schatting op termijn jaarlijks 30.000 extra technici nodig.¹ Met het Generation Discover festival willen de deelnemende partijen jongeren in een vroeg stadium enthousiast maken voor de mogelijkheden die een technische opleiding biedt, om zo de instroom naar technisch onderwijs te vergroten en de aansluiting met de arbeidsmarkt te verbeteren.

 

We hebben het Generation Discover festival nu voor de vierde keer georganiseerd en je ziet aan de gezichten van de jongeren dat ze het leuk vinden en nieuwsgierig zijn. Het is dé plek waar zij wetenschap en technologie écht kunnen beleven. Ik ben in het bijzonder blij dat we ook de jeugd die normaal gesproken niet zo snel in aanraking komt met deze onderwerpen een mooie ervaring hebben kunnen geven 

Anne Schreuder, festivaldirecteur en MVO Manager van Shell Nederland

 

Ze vervolgt:

In aanvulling op het festival, gaan we dit schooljaar samen met verschillende musea door het hele land van start met een speciaal programma om wetenschap en technologie voor iedereen toegankelijk te maken.

 

Daarnaast is de bright ideas challenge 2019/2020 weer van start gegaan. Met dit online lespakket, waar vorig schooljaar ruim 34.000 leerlingen aan hebben deelgenomen, worden groep 7 en 8 geïnspireerd om na te denken over slimme ideeën die bijdragen aan een duurzamere samenleving. Bovendien helpt het leraren om jongeren spelenderwijs te enthousiasmeren voor wetenschap en technologie. Leraren kunnen hun klas inschrijven via brightideas.generationdiscover.nl.

Ander nieuws