17 Juli 2020

Rotterdam lanceert 'Summer of Esports’

Een zomer vol dance battles, VR experiences en sport simulaties Rotterdammers die van sporten én gamen houden hebben een mooie zomer voor de boeg. Onder de noemer 'Summer of Esports’ worden op diverse locaties in de stad een compleet programma van esports uitgerold, waaronder dance battles (Just Dance), FIFA Challenge, E-Tour Rotterdam (Zwift), VR Experiences en diverse sport simulaties. Esports en gaming zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Daarom lanceert Rotterdam de 'Summer of Esports’. Een uitdagend zomerprogramma voor zowel de fanatieke gamer als (sportieve) Rotterdammers en sportverenigingen die kennis willen maken met de mogelijkheden van esports.

Sven de Langen, wethouder v olksgezondheid, zorg, ouderen en sport : "De populariteit van esports groeit enorm. Een trend die heel goed past bij een innovatieve en creatieve stad als Rotterdam. De uitrol van de 'Summer of Esports’ is daar een prachtig voorbeeld van. Rotterdam loopt voorop in de uitrol van esports en daar kan ik alleen maar trots op zijn. Het is een ontwikkeling die nog vele kansen biedt voor de toekomst.”
 

'Living Lab’
Rotterdam ontwikkelt zich steeds meer tot esports hoofdstad van Nederland. Om deze ambitie waar te maken hebben diverse partijen onlangs de krachten gebundeld in een gezamenlijk 'living lab’ . Een methodiek waarin wetenschap en innovatie direct worden gekoppeld aan de dagelijks praktijk. Onder het motto 'learning by doing’ wordt samen onderzocht hoe kansen en mogelijkheden op het gebied van esports optimaal kunnen worden benut, om zo ook een waardevolle bijdrage te leveren aan de toekomstbestendigheid van sportverenigingen. De Summer of Esports is daarvan deze zomer het eerste resultaat.

Partners
Het programma in de wijken wordt georganiseerd door House of Esports en de 'iconische evenementen’ door SportsCloud. Dit in samenwerking met betrokken partners uit het living lab (Rotterdam Ahoy, Sportbedrijf Rotterdam, Rotterdam Sportsupport, Rotterdam Topsport, Erasmus Esports, Hogeschool Rotterdam, Albeda, Usportfor, Trust en Gemeente Rotterdamen Thinc Ahead, de Euromast, SS Rotterdam, het Kasteel, Feyenoord, Excelsior en Sparta.

Kijk voor de volledige zomerprogrammering op www.summerofesports.nl

Ander nieuws