Rotterdam Ahoy werkt zich in het zweet voor het klimaat

01 April 2019

Disclaimer: Dit persbericht en het bijbehorende filmpje was onderdeel van onze 1 aprilgrap van 2019. Rotterdam Ahoy zet zich in voor duurzaamheid, maar daarvoor hoeft niemand zich kapot te sporten. Kijk voor meer informatie over onze duurzaamheidsinitiatieven op www.ahoy.nl/duurzaamheid

Steeds meer bedrijven stappen over naar groene energie. Rotterdam loopt als stad graag voorop. In de nieuwbouw van het RACC (Rotterdam Ahoy Convention Centre) is duurzaamheid een belangrijk onderwerp. Om het goede voorbeeld te geven is Rotterdam Ahoy als eerste bedrijf in Nederland volledig overgestapt naar mensopgewekte energie.

"We werken hier met ruim 250 event professionals. Zij houden zich bezig met sales, facility services, catering, etc. Maar, als je anders kijkt, werken hier gewoon 250 kleine energiecentrales. En ja, waarom zouden we daar geen gebruik van maken?”, aldus Marketing & Communications Manager Susanne Blaas. Door middel van speciale fitnessapparatuur wekken de medewerkers energie op voor hun eigen computer, telefoon en printer. Volgens Ahoy is de overstap soepel verlopen: "Het is alleen een kwestie van het personeel laten wennen. Maar dat gaat eigenlijk vrij snel.”

Bezoekers in beweging

Mensopgewekte energie wordt nu alleen nog door het personeel gedaan maar het bedrijf heeft ambities om ook de bezoeker bij te laten dragen aan het klimaat, aldus Joost Verschoor, brein achter het idee. "De Ahoy Arena biedt plaats aan ruim 16.000 bezoekers. Dat zijn genoeg mensen om verlichting te laten branden.” Echter zijn er nog wat obstakels die overwonnen moeten worden om dat plan te realiseren. Verschoor: "Ja, het knelpunt zit in de eerste bezoeker die gaat zitten. Die moet alle energie in z’n eentje opwekken en dat is gewoonweg ontzettend hard trappen. We experimenteren nog met kortingen voor topsporters.”

Bekijk hier de volledige aankondiging.

Overige duurzaamheidsinitiatieven
Naast het idee van mensopgewekte energie stopt Ahoy haar energie en aandacht ook in andere oplossingen op het gebied van duurzaamheid. Voor meer informatie hierover bekijk www.ahoy.nl/duurzaamheid

Ander nieuws