Rotterdam Ahoy opent per 9 juni Virtual Reality Arcade

03 Juni 2021

Op 9 juni opent Rotterdam Ahoy in samenwerking met VR Arcade B.V. de VR Arcade Rotterdam Ahoy. VR Arcade B.V. is een van de meest geavanceerde Virtual Reality ontwikkelaars ter wereld en opent hiermee, naast Londen, Helmond, Delft, Amsterdam Noord en Amsterdam Westerunie zijn zesde locatie. 


Unieke locatie in Ahoy 

De Virtual Reality Arcade bevindt zich in het gloednieuwe Rotterdam Ahoy Convention Centre (RACC). De ruimte is ideaal voor virtual gaming in groepsvorm door de grote speelzaal. De VR Arcade is een van de eerste (publieke) evenementen die zich huisvest in het gloednieuwe gebouw van Ahoy. Met vier spelers tegelijkertijd kan je op VR-missie gaan: een fantastische beleving met vrienden, familie en/of collega’s.  

In Rotterdam Ahoy kan gekozen worden tussen verschillende games. Bij Overrun, vecht je samen in verschillende levels tegen hordes zombies. Bij de game Strike Team Delta: Defenders of Earth, moet de wereld worden behoed voor een Alien-Invasie. Bij Toonstrike reizen jij en je team door verschillende virtuele locaties op zoek naar kwaadaardige wezentjes. Voor ieder wat wils: van avontuur en spannende actie tot een familie game. Bekijk voor meer informatie www.vrarcade.nl

 

VR Arcade naar Rotterdam

Sander Bos van VR Arcade B.V. "Nu er vanaf 5 juni weer versoepelingen mogelijk zijn, kunnen we open met de VR Arcade in Ahoy. In 2019 waren we al in Ahoy aanwezig bij RTM Games Week, maar om nu een locatie in het RACC te hebben is geweldig. We hebben er enorm veel zin in om open te gaan en deze VR beleving te bieden in Rotterdam.” 

Het openen van de VR Arcade in Rotterdam Ahoy past bij de ambitie van Rotterdam om uit te groeien tot esports hoofdstad. Erika Bronkhorst van Rotterdam Ahoy: "Samen met de gemeente Rotterdam en andere belanghebbenden ontwikkelt Ahoy, onder de vlag RTM Games Week, diverse activiteiten en evenementen rondom gaming en esports. De gemeente Rotterdam heeft de wens uitgesproken om de esports hoofdstad van Nederland te worden en daar haakt RTM Games Week op in. Een unieke beleving als de VR Arcade naar Rotterdam halen, past volledig bij deze ambitie. Wij kijken enorm uit naar deze samenwerking.” 

 

Tickets reserveren

VR Arcade - Rotterdam Ahoy is vanaf 9 juni van dinsdag t/m zondag geopend. Op doordeweekse dagen van 16:00 - 22:00 uur en in het weekend van 10:00 - 22:00 uur. Een blok van een half uur kost € 24,95 p.p. Tickets kunnen gereserveerd worden via www.vrarcade.nl

Ander nieuws