Rotterdam Ahoy investeert fors in Ahoy Arena

12 November 2018

Afgelopen maanden heeft Rotterdam Ahoy fors geïnvesteerd in de Ahoy Arena, de grootste en bekendste zaal van de Rotterdamse evenementenaccommodatie. Tussen 2009 en 2011 werd de arena al onderworpen aan een grootschalige modernisering en uitbreiding, nu is daar een vervolg aan gegeven. De belangrijkste investeringen zijn honderden extra stoelen en een gloednieuwe 1000 m2 LED façade op de buitengevel van de zaal. Daarnaast zijn het backstagegebied en de oostgevel vernieuwd en heeft de rookruimte een transformatie ondergaan.

Extra stoelen

Door een optimalisatie van het stoelenplan in de Ahoy Arena is de maximale capaciteit van de zaal verhoogd. Er zijn extra stoelen op de 1e  en 2e ring gerealiseerd en ook is het stoelenplan voor de vloer geoptimaliseerd. Dat betekent 650 extra stoelen in een 'seated’ opstelling. Bij een 'standing - in the round’ opstelling (wanneer het podium in het midden van de zaal is gesitueerd) is de capaciteit nu 16.426. Vanaf april 2019 wordt het nieuwe stoelenplan ingezet.

Gloednieuwe LED façade

Vanaf heden beschikt Rotterdam Ahoy over een gloednieuwe 1.000 m2 LED façade op de gevel van de Ahoy Arena. Signify, voorheen Philips Lighting en wereldleider in connected LED-verlichtingssystemen,  zette zijn handtekening onder het nieuwe ontwerp. Het midden van het scherm heeft een hogere dichtheid aan lijnen, de buitenzijden hebben een lagere resolutie. Hierdoor wordt de zichtbaarheid overdag en op zonnige dagen beter. Met de LED facade begint de beleving van de bezoeker al buiten.

Overige investeringen

Ook het backstage gebied en één van de gevels van de Ahoy Arena zijn aangepakt. Van nieuwe bureaus, stoelen en versgeverfde muren in de productiekantoren tot nieuw meubilair in de kleedkamers en een geheel vernieuwde oostgevel. De rookruimte behorend bij de Ahoy Arena is aangekleed door middel van graffiti door Lastplak, een in Rotterdam zeer bekende groep street artists.

Ik ben ongelofelijk trots dat we in korte tijd een grote kwaliteitsimpuls aan onze arena hebben kunnen geven. We investeren momenteel uiteraard volop in onze nieuwbouw en grote uitbreiding in 2020 maar de Ahoy Arena blijft onze volle aandacht krijgen en is met deze vernieuwingen meer dan klaar voor de toekomst!

Vijftig procent uitbreiding in 2020

Als onderdeel van de gebiedsontwikkeling 'Hart van Zuid’ openen in 2020 de deuren van het Rotterdam Ahoy Convention Centre en RTM Stage. Het splinternieuwe gebouw bevat het grootste auditorium van Nederland met 2.750 stoelen en 35 breakout rooms. Het is rechtstreeks verbonden met Ahoy Plaza, de Beurs- & Evenementenhallen en de Ahoy Arena. RTM Stage is naast auditorium ook theaterzaal en concertzaal voor 7000 personen. De nieuwbouw betekent een totale uitbreiding van maar liefst vijftig procent ten opzicht van de huidige capaciteit.

Ander nieuws