Publiek welkom bij Eurovisie Songfestival 2021

01 April 2021

Vandaag is bekend geworden dat het kabinet heeft besloten om onder het Fieldlab framework, publiek toe te staan bij alle 9 shows (live shows en generale repetities) van het Eurovisie Songfestival 2021. 

De afgelopen maanden heeft het Songfestival-team hard gewerkt aan verschillende (4) scenario’s om het Songfestival door te kunnen laten gaan. De focus lag daarbij op het naar Nederland halen van alle 39 deelnemende landen. Uitgebreide Covid-19 maatregelen en een testprogramma maakt onderdeel uit van deze aanpak. 

"Dat we nu de mogelijkheid krijgen om het draaiboek voor een Eurovisie Songfestival mét publiek weer open te slaan is iets waar we alleen maar van konden dromen. We zijn het kabinet en Fieldlab Evenementen dankbaar voor dit perspectief en het vertrouwen dat ze ons hierin geven,” aldus uitvoerend producent Sietse Bakker. Hij benadrukt dat de gezondheid van de artiesten, crew en straks ook publiek absolute topprioriteit heeft. 

In de komende weken komt er meer duidelijkheid over de wijze waarop publiek kan worden ontvangen en hoe de kaartverkoop zal plaatsvinden. Dit wordt in nauw overleg gedaan met de European Broadcasting Union, de gemeente Rotterdam en Rotterdam Ahoy. 

 

Ander nieuws