Publiek beleeft onvergetelijke avonturen bij Disney On Ice

14 December 2018

De grote hal naast Ahoy Arena stroomt anderhalf uur voor aanvang al vol opa’s, oma’s, vaders, moeders en vooral jonge kinderen. De een nog enthousiaster wijzend naar de bekende Disneyfiguren dan de ander. Hier begint eigenlijk al het ultieme wintergevoel. Disney on Ice is terug in Ahoy en dat maken duizenden liefhebbers aan den lijve mee. Feld Entertaintment biedt de bezoekers ruim twee uur een betoverende en onvergetelijke reis door het verleden van Disney en Pixar. ,"Het is toch prachtig om je kleinkind zo blij te zien", laat een enthousiaste Peter Soek weten.

De Rotterdammer is met vrouw, dochter en twee kleinkinderen al vroeg in Ahoy te vinden. "Doe ik zelf ook altijd als hier wordt getennist. Vooraf die sfeer proeven en in dit geval leuke souvenirs kijken. Het is net alsof je in Amerika bent, zo professioneel wordt het aangepakt. Heerlijk om mee te maken. En dan moet de show nog beginnen.” Soek is, net als veel anderen, ruim op tijd. Veel mensen hebben eerst een bezoek aan winkelcentrum Zuidplein gebracht. Maar het hoofddoel is voor iedereen toch dit onvergetelijke avontuur. "Kijk, daar heb je Mickey en Minnie!”, roept Stella uit. Beide iconen worden vergezeld door Goofy en Donald Duck en ja, dan weet je als gast, het feest gaat nu echt beginnen. Het illustere viertal doet letterlijk en figuurlijk een warming up waarna de ijsvloer wordt ingenomen door ruim dertig topschaatsers die verkleed als Disneycharacters schitterende pirouettes maken, dansend de meest bijzondere sprongen laten zien en zelfs al schaatsend over de kop gaan.

Of het nu gaat om bekende figuren uit de Lion King, Toy Story, Sneeuwwitje, de Kleine Zeemeermin, Finding Dory of Frozen, de acteurs halen halsbrekende toeren uit die tijdens de Olympische Spelen goed zouden zijn voor een hoge klassering. Negen maanden per jaar toeren acht ploegen de wereld over namens Feld Entertainment. Deze groep is tot en met zondag 16 december in Ahoy en na de 22ste in Utrecht te zien.

Voor Stella (10) en Chris (8) is Disney on Ice het hoogtepunt van het jaar. "Hier kijken we heel lang naar uit. Onze ouders boeken altijd snel kaartjes zodat we dicht bij het ijs zitten. Dan kunnen we alle kunstjes goed zien en mooie foto’s maken. Die zetten we dan op Facebook en Instagram. Maar soms vergeten we een tijdje foto’s te maken, want de show is dit keer zo ontzettend mooi. Al die bekende figuren en die kleuren. Wie onze favoriet is? Eigenlijk allemaal, maar Anna en Elsa maken er echt een gave show van.” En ik vind Buzz Lightyear het tofst”, roept Chris enthousiast. Het tweetal is zo enthousiast dat het mobieltje op de stoel blijft liggen. Pas aan het einde van de kleurrijke en avontuurlijke voorstelling worden er weer foto’s geschoten. Dan staan alle acteurs weer vrolijk zwaaiend op het ijs. Op het digitale informatiebord naast de piste wordt de show van 2019 al aangekondigd. ,,Gaan we volgend jaar weer naar Disney on Ice hier in Ahoy? Vader en moeder knikken en genieten van hun dolgelukkige kinderen. "Hier doe je het toch voor als ouders.”

Door Cor Hulsbus

Ander nieuws