Premier League Darts breidt uit met Nederlandse dubbel

19 September 2018

Door de enorme populariteit van de Premier League Darts is het evenement gegroeid en stonden naast de evenementen op toplocaties in het VK en Ierland de afgelopen jaren ook uitstapjes naar Nederland en Duitsland op het programma. Na het enorme succes van het debuut in Berlijn in 2018 komt de Premier League Darts op 27 en 28 maart terug naar de Rotterdam Ahoy Arena.

In 2018 was er ook een uitverkochte dubbel in Rotterdam, een inhaalwedstrijd voor het toernooi in Exeter, dat wegens slecht weer was afgelast.

In antwoord op de grote vraag worden volgend jaar in Rotterdam competitieavonden georganiseerd op 27 en 28 maart. Onderdeel daarvan is Judgement Night, waarbij het veld van tien spelers wordt verkleind tot acht na eliminatie van de twee laagst geklasseerde sterren.

De overige zeven league-avonden bestaan elk uit vier wedstrijden met een grotere opzet en vinden plaats in Liverpool, Cardiff, Birmingham, Manchester, Sheffield en Aberdeen. De vier beste spelers gaan door naar de Play-Offs op donderdag 23 mei in The O2 in Londen, waar de ontknoping van de titelstrijd wacht.

Het seizoen begint op donderdag 7 februari in de Metro Radio Arena in Newcastle en wordt vervolgd in Glasgow, Dublin, Exeter, Leeds en Nottingham. Daarna volgen de Europese avonden in Berlijn en Rotterdam.

Michael van Gerwen zegevierde bij de Play-Offs 2018 en won daarmee zijn derde opeenvolgende Premier League-titel. Tijdens de Play-Offs versloeg hij in de halve finale wereldkampioen Rob Cross en in de finale Michael Smith. De vier beste spelers van de PDC Order of Merit na het wereldkampioenschap 2018/2019 kwalificeren zich. Ze krijgen gezelschap van zes spelers die worden uitgenodigd om in 2019 aan de Premier League deel te nemen. De wedstrijden zijn live te zien bij Sky Sports en via de uitzendpartners wereldwijd van PDC.

In 2018 werd de dubbel in Rotterdam georganiseerd ter vervanging van het afgelaste evenement in Exeter. Gezien de enorme belangstelling voor de twee uitverkochte avonden was het een logische stap om het jaar daarop twee keer in Nederland te spelen. Door die extra avonden spelen spelers in de tweede helft van het seizoen maar één keer per competitieavond en bestaat elke wedstrijd uit een ruimere best-of-14.

Ander nieuws