Parkeren tijdens evenementen in Ahoy

01 Februari 2019

Tijdens drukbezochte evenementen bij Ahoy geldt voor het parkeren op straat in het Zuidpleingebied een hoger parkeertarief dan het normale parkeertarief. Tijdens deze evenementen geldt een evenementen parkeertarief op straat van € 4,08 per uur (prijspeil 2019); 3 uur voor aanvang van het evenement en 2 uur na afloop ervan; maar niet later dan 23.00 uur (en op zondag niet eerder dan 12.00 uur); dit is een hoger tarief dan in de nabijgelegen parkeergarages geldt. Buiten deze uren blijft sprake van een parkeertarief op straat van € 1,72 per uur (prijspeil 2019).

Dit tarief geldt voor het eerst tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament van 11 tot en met 17 februari 2019. Andere drukbezochte evenementen bij Ahoy zijn onder meer North Sea Jazz en De Vrienden van Amstel LIVE.

De Gemeente Rotterdam wil stimuleren dat bezoekers van Ahoy parkeren op de parkeerterreinen van Ahoy en de parkeergarages in de directe omgeving van Ahoy, zoals onder meer Slinge (P&R), Zuidplein, Hart van Zuid en Ikazia. De openbare parkeerplaatsen in het Zuidpleingebied blijven dan vooral beschikbaar voor bewoners met een parkeervergunning.

Ander nieuws