NikkieTutorials online host Eurovisie Songfestival 2020

11 Februari 2020

Nederlands meest bekende internetster NikkieTutorials (Nikkie de Jager) wordt de online host van het Eurovisie Songfestival 2020. Zij zal verslag doen van het grootste live muziekevenement ter wereld via de internationale online kanalen van het Eurovisie Songfestival. Verder neemt ze een speciale YouTube-serie op met de deelnemende artiesten, doet ze verslag vanaf de red carpet tijdens de openingsceremonie en is ze in de twee halve finales en de finale van het Eurovisie Songfestival 2020 te zien.

 

Met ruim 13 miljoen abonnees op YouTube (en nog meer volgers op Instagram) is NikkieTutorials de grootste Nederlandse internetster van het moment. Haar succes reikt tot ver over de landsgrenzen: zo verzorgde Nikkie de Jager de make-up van sterren als Kim Kardashian, Jessie J en Lady Gaga. "Vanaf het moment dat Duncan Laurence in Tel Aviv won, had ik maar één wens: betrokken zijn bij deze Nederlandse editie van het Eurovisie Songfestival. Toen ik afgelopen najaar hiervoor werd benaderd was ik zo extreem vereerd. Het is daarnaast fantastisch dat Nederland het songfestival weet te vertalen naar een sterke online aanpak en die weet te verbinden aan TV. Ik zie er echt naar uit om mij twee weken lang volledig onder te dompelen in dit unieke festival,” aldus Nikkie de Jager. Het nieuws werd bekend gemaakt via een speciale video op Nikkie's Instagram die ze met Duncan Laurence maakte.

 

Executive Producer Event Sietse Bakker is er trots op dat Nikkie zich verbindt aan het Eurovisie Songfestival: "Iedereen kent Nikkie, Nikkie kent iedereen. Ze is ónze internationale internetster en daar zijn we trots op! Daarnaast is Nikkie een songfestivalfan van het eerste uur en wordt ze door de trouwe songfestivalfans gezien als iemand die niet mag ontbreken tijdens deze editie van het Eurovisie Songfestival.”

 

De halve finales van het Eurovisie Songfestival 2020 worden gehouden op dinsdag 12 mei en donderdag 14 mei, de finale op zaterdag 16 mei, live vanuit Rotterdam Ahoy. De organisatie van het Eurovisie Songfestival 2020 in Nederland is een samenwerking tussen NPO, NOS en AVROTROS, in coproductie met de EBU.

Ander nieuws