Niki Terpstra eerste Gele Truidrager Wooning Zesdaagse 2020

05 Juli 2019

Kaartverkoop 38e editie van baanwielerevenement in Rotterdam Ahoy van start

Niki Terpstra verschijnt in het geel aan de start van de Wooning Zesdaagse 2020. Voor het eerst in de historie van het Rotterdamse baanwielrennen zullen klassementsleiders in het geel worden gestoken. Als winnaar van de vorige editie draagt Terpstra de eerste gele trui. Het is een van de vernieuwingen die wedstrijdleiders Michael Zijlaard en Peter Schep willen doorvoeren om de sport nog begrijpelijker te maken voor de wielerfan. De kaartverkoop voor de Wooning Zesdaagse, van 2 t/m 7 januari in Rotterdam Ahoy, start vrijdag 5 juli.

De Wooning Zesdaagse gaat over op het ritueel dat de leider van het algemeen klassement in een aangepast tricot rijdt en reikt aan het einde van elke avond, naar het bekendste voorbeeld van de Tour de France, het geel uit aan de klassementsaanvoerders. Wedstrijdleider Peter Schep: "Voor ons is het belangrijk dat de trui herkenbaar is voor het publiek. Onbekend maakt onbemind. We willen het wedstrijdverloop en het klassement belangrijker en inzichtelijker maken. Ook de puntentelling van de diverse koersen tijdens de Wooning Zesdaagse zullen we daarom iets vereenvoudigen.”

Eerste gele trui
In januari 2019 waren zo’n 35.000 wielerfans in Ahoy getuige van vuurwerk op de fiets met Niki Terpstra en zijn Direct Énergie kompaan Thomas Boudat als uiteindelijke winnaars. Wedstrijdleider Michael Zijlaard is enthousiast: "Het is mooi om iemand als Niki Terpstra als eerste gele truidrager aan de start te hebben. Benieuwd of hij die trui na de eerste avond opnieuw mag aantrekken, want concurrentie zal er komen. Iedereen wil winnen in Rotterdam en een leiderstrui is een herkenbaar kleinood dat een extra boost zal  geven aan de doorgaans toch al felle strijd in Ahoy.” Het is nog niet zeker of Thomas Boudat Niki Terpstra opnieuw zal vergezellen.

Jubileum Niki Terpstra
Viervoudig winnaar Niki Terpstra staat in januari voor de tiende keer aan de start in Ahoy. Eerder dit jaar reed hij voor het eerst samen met Thomas Boudat als nieuwbakken ploegmaten bij Direct Énergie en trok meteen voor sponsor Flanderijn Incasso de eindzege over de streep. Het tweetal sloeg toe op de laatste avond en liet de ijzersterke Denen Lasse Norman Hansen en Marc Hester, als ook de afgelopen seizoen vaak meedogenloze Yoeri Havik en Wim Stroetinga, gedesillusioneerd achter. Niki Terpstra: "Ik wil niets laten liggen en kom naar Rotterdam om voor mijn vijfde zege te gaan. Winnen in een vol Ahoy is machtig”.

Etalage van het baanwielrennen
Met aan de start zowel van de weg bekende coureurs als pistiers pur sang, die tegen elkaar uitkomen in koppelkoersen, derny-wedstrijden, tijdritten en op de sprint, is de Wooning Zesdaagse de Nederlandse etalage van het baanwielrennen. Ook de Nederlandse sprintelite is van dichtbij te bewonderen in een aanvullend sprintprogramma (de GPN/Provato Sprint Cup). Talenten onder de 23 jaar strijden er om de Hart van Hollands Talents Cup. Met een vernieuwde prijsstelling en tickets al vanaf 15 euro gaat de kaartverkoop van de Wooning Zesdaagse 2020 vrijdag 5 juli, om 10.00 uur, van start via Ticketmaster.nl

Ander nieuws