Nieuwe namen line-up van Popfestival ODE in Rotterdam Ahoy bekend

14 December 2019

Charly Luske brengt met bekende nummers zoals Faith, Careless Whisper en Freedom een ode aan George Michael op de allereerste editie van Popfestival ODE in Rotterdam Ahoy op 21 en 22 maart 2020. Naast Charly Luske zijn nu ook de volgende nieuwe tribute bands bekend gemaakt: Amy Winehouse (Back to Amy), Doe Maar (Doe Maar Net Alsof) en Guns N’ Roses (Ultimate Guns n’ Roses). Op het gloednieuwe festival, dat in maart volgend jaar plaatsvindt, maakt het publiek een reis dwars door 50 jaar popmuziek. ODE bestaat uit drie podia die gevuld worden met maar liefst 17 bands, verdeeld over 2 dagen.

Luske, een groot fan van George Michael bracht eerder al een eerbetoon aan de zanger met de theatershow The Story of George Michael. "Het is geweldig dat er op zo’n grote schaal een festival wordt georganiseerd dat een eerbetoon geeft aan de succesvolste popgroepen en zangers uit de recente popgeschiedenis. Van Abba tot Beatles, van Queen tot George Michael en van Pink Floyd tot Coldplay. Dit festival wordt 2 dagen lang alleen maar een feest der herkenning" aldus Luske.

Doe Maar Net Alsof, een andere naam die wordt toegevoegd aan de line-up, geeft een ode aan Doe Maar. Deze legendarische Nederlandse band ontketende begin jaren 80 een ware rage in Nederland met grote hits als Doris Day, Is dit alles, De bom, 1 Nacht alleen en Pa. Het negenkoppige Doe Maar Net Alsof weet in hun show de sfeer van deze markante periode perfect te vangen.

Valerie, het nummer van Amy Winehouse dat elk jaar weer hoog noteert in de Top2000 zal ook niet ontbreken op Popfestival ODE. Back to Amy trakteert de bezoekers op zondag op een waar eerbetoon aan deze bewogen Engelse jazz & soulzangeres. Ook de rockliefhebbers worden bediend met een ode aan Guns N’ Roses, uitgevoerd door een band die zich met recht de beste tribute to Guns N’ Roses mag noemen. Het Limburgse zestal is pure rock-'n’-roll zonder nonsens, net als de Amerikaanse band zelf.

Naast de muzikale programmering is nog veel meer te beleven op Popfestival ODE: denk aan een foto-expo, een 60’s en 70’s silent disco, een bioscoop met nostalgische muziekdocu’s en een popquiz.

Popfestival ODE: 21 en 22 maart 2020 in Rotterdam Ahoy
Info en tickets: www.popfestivalode.nl

Ander nieuws

Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER