17 Januari 2019

Lange Mannen op EK tegen Polen, Tsjechië, Estland, Oekraïne en Montenegro

De Nederlandse volleyballers spelen op het EK in eigen land in de poulefase tegen Polen, Tsjechië, Estland, Oekraïne en Montenegro. Dat is de uitkomst van de loting die woensdagavond werd voltrokken in het Brusselse Atomium. Het EK Mannen vindt van 12 t/m 29 september plaats in Nederland, België, Frankrijk en Slovenië. De Nederlandse speelsteden zijn Rotterdam (Ahoy), Amsterdam (Sporthallen Zuid) en Apeldoorn (Omnisport).

Polen werd in 2014 en 2018 wereldkampioen en is de grootste favoriet in poule D. Alle andere tegenstanders van Nederland staan lager op de Europese ranglijst. 

Toernooiformule

Het EK 2019 is in vele opzichten bijzonder. Voor het eerst wordt het Europees Kampioenschap georganiseerd in vier landen, en voor het eerst nemen er maar liefst 24 landen deel.

De 24 deelnemende landen zijn verdeeld over 4 poules van 6. De top 4 van iedere poule plaatst zich voor de achtste finales. In Nederland wordt gespeeld t/m de kwartfinale. De halve finales vinden plaats in Slovenië en Frankrijk, de wedstrijd om het brons en de finale in Frankrijk.

Kaartverkoop

De reguliere verkoop van de tickets start eind januari of begin februari. We houden je op de hoogte via deze website, onze social kanalen en de Oranje nieuwsbrief.  

Lees hier meer over de speelsteden en de historie van het EK in Nederland.

 

Ander nieuws