06 Maart 2020

Laatste verkoopronde Eurovisie Songfestival tickets op 26 maart om 20.00 uur

Donderdag 26 maart om 20.00 uur gaat de derde en laatste ronde van de ticketverkoop voor het Eurovisie Songfestival 2020 van start. Via het officiële verkoopkanaal tickets.songfestival.nl worden wederom kaarten voor in totaal negen shows in Rotterdam Ahoy verkocht. De FAQ over de kaartverkoop vind je hier. 


Er zijn in de derde en laatste verkoopronde van tickets voor het Eurovisie Songfestival opnieuw kaarten voor negen Eurovisie Songfestival-shows beschikbaar:


1st Semi-Final (eerste halve finale)
1st Semi-Final Jury show, maandagavond 11 mei, start show 21:00 uur
1st Semi-Final Family show, dinsdagmiddag 12 mei, start show 15:00 uur
1st Semi-Final LIVE show, dinsdagavond 12 mei, start show 21:00 uur

2nd Semi-Final (tweede halve finale)
2nd Semi-Final Jury show, woensdagavond 13 mei, start show 21:00 uur
2nd Semi-Final Family show, donderdagmiddag 14 mei, start show 15:00 uur
2nd Semi-Final LIVE show, donderdagavond 14 mei, start show 21:00 uur


Grand Final (grote finale)
Grand Final Jury show, vrijdagavond 15 mei, start show 21:00 uur
Grand Final Family show, zaterdagmiddag 16 mei, start show 13:30 uur
Grand Final LIVE show, zaterdagavond 16 mei, start show 21:00 uur


De Jury- en Family shows zijn volwaardige shows. Met presentatie, opening- en intervalact en de optredens van de deelnemers. Enkel de bekendmaking van de resultaten mist bij deze generale repetities.


De prijzen in deze tweede ticketronde variëren van € 23,50 euro voor een Family Show van een Semi-Final tot € 258,50 voor (staan)plaatsen bij de Grand Final op zaterdagavond. Het prijsniveau van de tickets komt dichtbij de edities van 2012 (Düsseldorf) en 2016 (Stockholm) en kaarten zijn aanzienlijk goedkoper dan vorig jaar in Tel Aviv.


De volgende type tickets zijn beschikbaar:
- Staanplaatsen
- Zitplaatsen (zowel 1e ring als 2e ring)
- Beperkt zicht plaatsen*


* Bij een zitplaats met beperkt zicht heeft men zicht op het hoofdpodium en de B-stage, echter kan het zicht op het grote videoscherm achter het hoofdpodium en op de beelden die op dat scherm worden weergegeven beperkt zijn. Ook kan het zicht op wat er eventueel achter het grote videoscherm gebeurt beperkt zijn.


Officiële verkoopkanalen

Het officiële verkoopkanaal is tickets.songfestival.nl. De Songfestival-organisatie raadt iedereen met klem aan alleen tickets via dit kanaal te kopen. Samen met ticketpartner Paylogic wordt er alles aan gedaan om te voorkomen dat kaarten voor woekerprijzen worden doorverkocht. Kaarten worden op naam verkocht en hier wordt steekproefsgewijs op gecontroleerd bij de entree van Ahoy. Indien de naam niet overeenkomt, wordt de toegang tot de show geweigerd. Mocht een bezoeker na aankoop van de tickets onverhoopt niet kunnen, dan kunnen de tickets veilig worden aangeboden via het officiële doorverkoop-platform Ticketswap.


Personalisatie
Voor het Eurovisie Songfestival moet je je tickets personaliseren. Dit kan vanaf 31 maart 12:00 uur t/m 7 april 23:59 uur. Let op! Indien je niet voor 7 april 23:59 uur je tickets hebt gepersonaliseerd, dan worden je tickets geannuleerd en ontvangt de hoofdboeker automatisch het geld terug exclusief refund kosten.


Zodra je bestelling is betaald, ontvang je een bevestigingsmail vanuit Paylogic. Om je tickets te ontvangen, moet je jouw tickets eerst personaliseren,  Je hebt dan geen recht meer op die tickets. Voor de personalisatie van je tickets ontvang je een aparte mail met een link. Voor het op naam zetten heb je deze gegevens nodig van alle personen: voornaam, achternaam, geslacht en geboortedatum. Na personalisatie van alle tickets ontvang je een mail om je tickets te downloaden.

Bezoekers aan de shows zullen bij aankomst steekproefsgewijs worden gevraagd zich te identificeren. Indien de naam op het ticket niet overeenkomt met de naam op het identiteitsbewijs, wordt het ticket ongeldig verklaard en de toegang ontzegd.


Wachtrij
Iedereen die tijdens de derde verkoopronde op donderdag 26 maart voor 20:00 uur op de link naar het bestelscherm heeft geklikt, krijgt d.m.v. loting door het systeem om exact 20:00 uur een willekeurige plaats in de wachtrij toegewezen. Er komt geen wachtrijnummer in beeld, het systeem zet je automatisch in de wachtrij. Iedereen die na 20:00 uur de link aanklikt, sluit achteraan in de rij. Een dag van tevoren klaar zitten levert dus geen plek vooraan in de wachtrij op. 


De halve finales van het Eurovisie Songfestival 2020 worden gehouden op dinsdag 12 mei en donderdag 14 mei, de finale op zaterdag 16 mei, live vanuit Rotterdam Ahoy. De organisatie van het Eurovisie Songfestival 2020 in Nederland is een samenwerking tussen NPO, NOS en AVROTROS, in coproductie met de EBU.

Ander nieuws