Koningskoppel Terpstra - Keisse herenigd in Wooning Zesdaagse

14 November 2019

Niki Terpstra en Iljo Keisse wonnen al driemaal samen de Wooning Zesdaagse. Tijdens de komende editie gaat het Nederlands-Belgische koppel voor het eerst sinds 2015 opnieuw op jacht naar de zege in Rotterdam Ahoy. Voor de Noord-Hollandse coureur van Total-Direct Energie een langgekoesterde wens. "Iljo is gewoon de allerbeste zesdaagserenner van de afgelopen jaren.”
 

In het midden van dit decennium stond er tijdens de Wooning Zesdaagse geen maat op het 'dream team’ Terpstra-Keisse. Het duo won de edities van 2013 t/m 2015 op rij en gaat nu voor een vierde overwinning in Rotterdam Ahoy. Keisse, die een tijd zijn drukke wegprogramma minder op de piste koerste, rijdt weer een winterprogramma op de baan - met onder meer ook de Zesdaagse van Gent. De Wooning Zesdaagse paste daarbij eveneens in zijn agenda. Hij won de titel in Rotterdam behalve met Terpstra in 2010 ook met Danny Stam en in 2007 met Robert Bartko.
 

Terpstra, die eerder dit jaar nog met zijn Franse teamgenoot Thomas Boudat zegevierde in Rotterdam Ahoy, is verheugd dat hij met de 28-voudig zesdaagsewinnaar van Deceuninck-Quick-Step mag aantreden. "Ik ben heel blij om weer met Iljo te rijden”, legt de 35-jarige Ronde van Vlaanderen- en Parijs-Roubaix-winnaar uit. "Hij bezit een prachtige mix van snelheid en uithouding op de baan. En zijn tactisch inzicht is ongelofelijk. Daarnaast kunnen we het heel goed vinden samen en heeft hij als ploeggenoot vaak een enorme bijdrage geleverd aan mijn grootste successen op de weg.”


Niet zomaar er bovenuit

Mede-wedstrijdleider Michael Zijlaard is al even tevreden met de komst van de succesvolle Vlaming en het nieuw gevormde topkoppel, dat meteen tot een van de absolute favorieten behoort. "Wij zijn superblij dat Iljo weer in Rotterdam kan starten. De laatste jaren liet zijn programma het niet toe, maar nu was de mogelijkheid er gelukkig wel.” De Rotterdamse wedstrijdeider denkt dat het deelnemersveld dit jaar zo sterk is, dat Terpstra en Keisse er niet zomaar bovenuit gaan steken. "We hebben nu al een aantal topkoppels vastgelegd die hen het vuur aan de schenen gaan leggen en dat is mooi. Het belooft een zeer spannende Wooning Zesdaagse te worden in januari.” 

Eerder maakte de organisatie van de Wooning Zesdaagse al zeven van de dertien koppels bekend: Albert Torres - Sebastián Mora,  Kenny De Ketele - Robbe Ghys, Daniel Staniszewski - Wojciech Pszczolarski, Jasper De Buyst  - Tosh Van der Sande, Yoeri Havik - Wim Stroetinga, Moreno De Pauw - Jan Willem van Schip en Maikel Zijlaard - Ramon Sinkeldam.


Etalage van het baanwielrennen

De Wooning Zesdaagse is de Nederlandse etalage van het baanwielrennen. Naast wedstrijden op de duuronderdelen, inclusief de derny-koersen, wordt ook een sprint cup verreden met Nederlands beste baansprinters, is er separaat een wedstrijd voor talenten onder 23 jaar en worden op zondag bovendien traditioneel wedstrijden voor jeugd en nieuwelingen verreden.  De 38e editie van het baanwielrenevenement vindt plaats van 2 t/m 7 januari in Rotterdam Ahoy. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 15 euro en de kaartverkoop verloopt via Ticketmaster.


www.wooningzesdaagse.nl

Ander nieuws