Kerstcircus Ahoy trekt volle zalen

30 December 2018

Met een bijzondere opvoering voor bewoners en medewerkers van zorginstelling Laurens heeft vandaag de zestiende en laatste voorstelling van Kerstcircus Ahoy 2018 plaatsgevonden. In totaal passeerden 44.979​ bezoekers de poorten van Ahoy om te genieten van het jaarlijkse circusspektakel, dat dit jaar voor de 40e keer werd geproduceerd door Fernand Banning. Met verschillende compleet uitverkochte shows kan vastgesteld worden dat Kerstcircus Ahoy nog altijd een favoriet familie-uitje is tijdens de kerstperiode. De artiesten reizen vanavond moe maar voldaan weer naar huis.

Het tweeënhalf uur durende programma met maar liefst twaalf verschillende acts uit alle windstreken werd met groot enthousiasme ontvangen, getuige de reacties uit het publiek en het oorverdovende applaus. Producent Banning was de grote man achter de schermen die het dit jaar weer lukte een groot aantal wereldtoppers naar Rotterdam te halen. "Circus is mijn hobby, werk en mijn leven. Gedurende het jaar wil ik zoveel mogelijk artiesten zelf aan het werk zien en spreken. Met elkaar willen we het hooggeëerde publiek vermaken en als ik dan al die tevreden en blije gezichten zie, dan is mijn missie weer geslaagd”, aldus Fernand Banning die nu alweer bezig is met en al uitkijkt naar de 49e editie van Kerstcircus Ahoy.

Gevarieerde show

Dit jaar kwamen de artiesten uit 8 verschillende landen; van Ethiopië en Oekraïne tot Rusland en Hongarije. De 48e editie van Kerstcircus Ahoy bood een zeer afwisselend programma met diverse award winnende acts. Bijzonder veel bijval was er onder andere voor de swingende pole-act van de African Dream Troupe waarbij de mannen zo tegen een paal opklimmen en acrobatiek van de bovenste plank laten zien, de ongekende, met 'Gouden Clown’-bekroonde  Hongaarse Post act met maar liefst 20 paarden in de piste, de adembenemende luchtact in de nok van de piste door het eveneens prijswinnende Duo Parshyn en het ongelooflijke staaltje van beheersing, kracht en souplesse van Trio Beautiful. Verder zorgden onder andere Diana Vediashkina met haar teckels en de hilarische repriseclown Don Christian voor veel uitbundige reacties van het publiek. Wanneer alle artiesten vrolijk wuivend het publiek bedanken, kijkt ook Ahoy-directeur Jolanda Jansen tevreden terug: Het zal weer een uitdaging worden om de voorstelling van dit jaar te overtreffen. We kunnen deze editie bijschrijven in de lijst van een van de meest gevarieerde voorstelling ooit.

Bijzondere afsluiter

De laatste show van de 48e editie van het oudste kerstcircus van Nederland was een hele speciale voorstelling. De gasten voor deze show waren namelijk 2.700 bewoners, begeleiders en mensen uit de thuiszorg van zorginstelling Laurens. Een groot aantal bussen kon parkeren in een van de beurshallen van Ahoy, zodat het nog maar een klein stukje was voor de vele senioren met rolstoelen en rollators naar hun plekken rondom de piste in het daartoe verbouwde Ahoy Theater, waar zij werden getrakteerd op een aangepaste voorstelling.

De 49e editie van Kerstcircus Ahoy vindt plaats van 21 t/m 29 december 2019. 

Ander nieuws