Jordan Roy en April Darby voorprogramma Eurovisie Songfestival in Rotterdam Ahoy

02 Maart 2020

Nederlandse talenten Jordan Roy en April Darby verzorgen in mei het voorprogramma van alle negen publieksshows van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam Ahoy. Samen met acht dansers verzorgen ze een spetterende show en zingen ze een medley van songfestivalhits en "fan favorites”.

Jordan Roy: "Ik vind het een enorme eer om op deze manier betrokken te zijn bij het Eurovisie Songfestival. Ik ben er al jaren groot fan van en kan niet wachten om Ahoy op z'n kop te zetten!”

April Darby: "Het is onwerkelijk dat ik onderdeel mag zijn van het meest grootse en spectaculaire event van dit jaar in Nederland; het Eurovisie Songfestival! Heel erg bijzonder ook dat wij een show mogen verzorgen voor de allergrootste fans vanuit heel Europa. En niet zomaar, maar 9x in een volledig uitverkocht Ahoy. Wat een droom en wat een grote vink op mijn bucketlist!”

Jordan Roy kwam bij het grote publiek voor het eerst onder de aandacht als de zanger van popgroep Adlicious, waarmee hij runner-up werd van het vierde seizoen van de Nederlandse X-Factor in 2011.  Na 5 jaar besloot hij in 2016 solo deel te nemen aan het zevende seizoen van The Voice of Holland. Jordan’s The Voice-avontuur eindigde in The Knock Outs met het nummer "The Edge of Heaven” van Wham. Zijn hier ontwikkelde liefde voor George Michael werd bezegeld met de solo theatertour Freedom: een muzikaal eerbetoon aan George Michael, waarmee Jordan Roy met zijn liveband van november 2018 tot en met maart 2019 veertig Nederlandse theaters bezocht.

April Darby begon al op jonge leeftijd in de showbizz met modellenwerk en commercials. Naast hoofdrollen in succesvolle producties zoals 'The Bodyguard’, ’Sister Act’ en 'Aida in Concert’ heeft zij meerdere keren in Ziggo Dome gestaan met o.a. 'Grand’ van DJ Fedde le Grand & 'Let’s Dance’ van Humberto Tan. Daarnaast heeft zij de opening mogen verzorgen voor het prestigieuze Televizier-Ring Gala in 2018.  Onlangs heeft April de Nederlandse stem van Beyoncé Knowles-Carter ingesproken en -gezongen in de film The Lion King. Afgelopen seizoen was April te zien bij het jubileum seizoen 10 van The Voice of Holland waar ze het schopte tot de liveshows.

Ander nieuws