Jong en oud genieten volop bij Disney On Ice in Ahoy

12 December 2019

De grote hal naast Ahoy Arena is tot en met zondag aanstaande de locatie waar jong en oud kunnen genieten van een magische ijsshow. Tijdens dit ijsfestival begint eigenlijk al het ultieme wintergevoel. Disney On Ice is terug in Ahoy en dat maken duizenden liefhebbers aan den lijve mee. Feld Entertaintment biedt de bezoekers ruim twee uur een betoverende en onvergetelijke reis door het verleden van Disney en Pixar. Bijna veertig artiesten zorgen voor een spetterende show waarbij onder meer De Kleine Zeemeermin, Rapuzel, Vaina, Belle, het beest en natuurlijk de bekende figuren uit Frozen hun fraaie kunsten vertonen.

Voor de pauze kunnen de bezoekers volop genieten van drie 'korte musicals’ op het ijs. De artiesten dansen, schaatsen en 'zingen’ bekende hits uit de overbekende Disneyfilms. Opvallend is de akoestiek die, in de loop der jaren, in Ahoy zo is geperfectioneerd dat alle teksten heel goed te verstaan zijn.

De liedjes worden dan ook volop meegezongen. Vooral de meisjes kennen de bekende teksten van De Kleine Zeemeermin uit hun hoofd, terwijl de film toch uit 1989 dateert. ,,De ware fans, en dat zijn de bezoekers van Disney On Ice zeker, kennen alle films”, merkt moeder Angela op terwijl zij haar dochters ziet genieten. ,,Vaiana is van 2016 dus als film een stuk actueler maar dat maakt voor de kinderen niets uit. Ook Rapunzel (2010) kennen ze van begin tot einde, dus is het super leuk dat Rapunzel, de prins en het paard Maximus een hoofdrol spelen. Het is toch schitterend dat twee mensen in een paardenpak over het ijs dansen?”

Frozen

Na de pauze komt wederom een viervoeter het ijs op. Na Belle, Gaston en het Beest is het de beurt aan de sterren van Frozen. Anna, Elsa, de sneeuwpop Olaf, Sven het rendier.  De vriendelijke eland steelt de harten van de meeste kinderen. Maar Olaf, ja, dat is toch wel de held van de show. De sneeuwpop voelt zich helemaal thuis in Ahoy Rotterdam. Vrijwel alle aanwezigen klappen en zingen mee met de hit 'Laat het los, laat het gaan’. En ja, tijdens de finale van dit magische ijsfestival gaan de artiesten helemaal los. Het verhaal is sowieso al adembenemend, de artiesten maken schitterende pirouettes, showen de meest bijzondere sprongen en gaan zelfs al schaatsend over de kop. De acteurs halen halsbrekende toeren uit die tijdens de Olympische Spelen goed zouden zijn voor een hoge klassering. Voor vrijwel alle aanwezigen is de finale, waarbij alle characters terugkeren, een absoluut hoogtepunt.

 Negen maanden per jaar toeren acht ploegen de wereld over namens Feld Entertainment. Deze groep is tot en met zondag 15 december in Ahoy te bewonderen. Op vrijdag om 19.00 uur, zaterdag om 11.00, 15.00 en 19.00 uur. Op zondag beginnen de shows om 11.00, 15.00 en 18.30 uur. Op tijd aanwezig zijn wordt van harte aanbevolen, want een deel van deze spetterende show missen, is een gemis.

 

Recensie: Cor Hulsbus

Ander nieuws