20 Januari 2020

Jong dj-talent Pieter Gabriel produceert speciale muziektrack voor Eurovisie Songfestival 2020

Pieter Gabriel (15), één van de grootste dj-talenten in Nederland, werkt samen met Musical Director Eric van Tijn aan een speciale muziekproductie voor de openingsact van de Grand Final van het Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam.

 
Sietse Bakker, Executive Producer Event, maakte het nieuws bekend tijdens de muziekconferentie Eurosonic Noorderslag in Groningen. Samen met Eric van Tijn werkt de Electronic Dance Music-dj aan een speciaal muziekstuk dat te horen zal zijn tijdens de welbekende vlaggenparade in de Grand Final op 16 mei 2020 in Rotterdam.

 

De Nederlandse muziekgeschiedenis wordt internationaal gevierd door de unieke mix die Pieter Gabriel en Eric van Tijn samen produceren. Nederland staat wereldwijd bekend als het land met de beste dj's en daarbij biedt het Eurovisie Songfestival jonge mensen graag de kans om hun talenten aan de wereld te tonen. Dit komt met de bijdrage van Pieter Gabriel op een unieke wijze samen tijdens de finale. Daarnaast laat de samenwerking met Eric van Tijn zien dat we als het Eurovisie Songfestival een brug weet te slaan tussen het vakmanschap van het jonge en het ervaren talent

Sietse Bakker

 

Dat ik mijn muziek aan miljoenen mensen kan laten horen is nu al een hoogtepunt in mijn carrière. Ik ben er trots op dat ik op deze manier, samen met Eric, een bedrage mag leveren aan het grootste televisie-evenement ter wereld.

Pieter Gabriel

 

Over Pieter Gabriel

De 15-jarige Pieter Gabriel is geen onbekende in de EDM-wereld. Op 8-jarige leeftijd trad Pieter Gabriel al op voor een groot publiek tijdens Amsterdam Dance Event 2016. In 2018 bracht de dj zijn debuutsingle 'Forever’ samen met FOURCE uit en trad hij datzelfde jaar op tijdens het Kerst Muziekgala.


De halve finales van het Eurovisie Songfestival 2020 worden gehouden op dinsdag 12 mei en donderdag 14 mei, de finale op zaterdag 16 mei, live vanuit Rotterdam Ahoy. De organisatie van het Eurovisie Songfestival 2020 in Nederland is een samenwerking tussen NPO, NOS en AVROTROS, in coproductie met de EBU.

Ander nieuws