Jeugdvakantieland bestaat 61 jaar (!) en opent dit jaar vroeg haar deuren

15 Juli 2019

Tienduizenden kinderen staan weer te trappelen zodra van maandag 22 juli tot en met vrijdag 2 augustus (iedere dag geopend van 10:00 - 17:00 uur) Rotterdam Ahoy haar deuren opent voor Jeugdvakantieland, het grootste speelplein van Rotterdam. Net als vorig jaar is Jeugdvakantieland ook dit jaar in het tussenliggende weekend geopend! Dit unieke kinderevenement bestaat dit jaar 61 jaar en wordt iedere zomervakantie georganiseerd. Vele ouders en zelfs grootouders in Rotterdam en omstreken herinneren zich nog levendig hun eigen bezoek als kind aan het evenement.

Wat begon als een initiatief van de Gemeente Rotterdam voor de kansarme jeugd van Rotterdam is uitgegroeid tot een van de grootste landelijke kinderevenementen van Nederland. Vorig jaar kwamen zo’n 45.000 bezoekers naar Jeugdvakantieland (kinderen in de leeftijd van 2-12 jaar en hun ouders en grootouders). Jong en oud genieten van bijzondere activiteiten op het gebied van sport, fun, cultuur, educatie of recreatie.

 

Ook bij warm en zonnig weer is het heerlijk genieten van het grote waterpark en kun je verkoeling zoeken in de heerlijke koele hallen van Rotterdam Ahoy. Van samen met je ouders
of met je vriendje onbeperkt genieten van spectaculaire kermisattracties, in een echt racesimulator zitten, een dagje meelopen met het Rode Kruis, tot leren segway rijden,
computer slopen, knutselen, springen, sporten, een make-up tutorial volgen, paardrijden, een optreden geven, zingen, dansen of je compleet uitleven op de grote water stormbanen:
jongens en meiden van 2-12 jaar hebben twaalf dagen lang de tijd van hun leven tijdens Jeugdvakantieland. Vele activiteiten op een oppervlakte van bijna 25.000m²: vervelen is absoluut geen optie!

 

Aan de ouders en grootouders is gedacht met genoeg terrassen om te zitten en kunnen meegaan met de kinderen in de attracties, mee sporten of mee helpen bij de activiteiten. Bekijk hier het filmpje voor een sfeerimpressie van Jeugdvakantieland van vorig jaar.

Ander nieuws