15 December 2020

Introductie WK Volleybal 2022 in Nederlandse speelsteden

Ondanks de onwerkelijke tijd waarin we leven, zijn er gelukkig ook lichtpuntjes. Terwijl we in lockdown gaan om gezamenlijk de verspreiding van het coronavirus te stoppen, kijken we vast vooruit naar het FIVB WK Volleybal Vrouwen in 2022 dat in Nederland en Polen wordt georganiseerd. Het is de eerste keer in de geschiedenis van deze mondiale sport dat Nederland de organisatie van een Wereldkampioenschap Volleybal toegewezen krijgt. Maandag lanceerden Manon Nummerdor-Flier, Bas van de Goor en Peter Blangé het WK-logo in de speelsteden Arnhem, Apeldoorn en Rotterdam.

De wereld op bezoek in Arnhem, Apeldoorn en Rotterdam

Het grootste volleybalevenement ooit in Nederland begint op 23 september 2022 (onder voorbehoud) en duurt drie weken. De openingswedstrijd van het WK en de wedstrijden om het goud en brons worden gespeeld in GelreDome in Arnhem. Apeldoorn (Omnisport), Rotterdam (Ahoy) en drie nog nader te benoemen steden in Europa hosten de tweede en derde speelronde.

Manon Nummerdor-Flier en Bas van de Goor zijn beiden toernooidirecteur van het WK en onthulden in Arnhem en Apeldoorn het WK-logo. Op het plein vóór Rotterdam Ahoy drukte Peter Blangé (directeur Rotterdam Topsport) op de lanceerbutton. In alle drie de speelsteden verscheen het logo op grote schermen rondom de venues.


Enorm bereik WK Volleybal

Het logo van het WK Volleybal is geïnspireerd op de sprong van een volleybalatleet. Het laat ook zien dat het WK voor landenteams het hoogst haalbare is, het ultieme doel in een van de grootste mondiale sporten.

Aan het WK 2022 nemen 24 landen deel die in totaal 103 wedstrijden spelen. Naar verwachting worden deze duels door meer dan 300.000 toeschouwers bezocht. 50 landen zenden in totaal 1600 uur aan WK-volleybal uit, met een potentieel publiek van meer dan 1 miljard kijkers.

Servië kroonde zich in 2018 tot wereldkampioen en verdedigt in 2022 haar titel. Nederland werd op het laatste WK vierde, de beste prestatie in de geschiedenis.

Ander nieuws