InfraTech en Matexpo presenteren gezamenlijk intitiatief Techni-Mat

02 Januari 2019

Met de nieuwe vakbeurs Techni-Mat spelen het Belgische Matexpo en InfraTech in op een groeiende behoefte in de branche: een platform waar kennis en  techniek over infra en ruwbouw onder één dak zijn samengebracht.  Tijdens een drukbezochte gezamenlijke persconferentie in Kortrijk ontvouwden Rotterdam Ahoy/InfraTech en Matexpo hun gezamenlijke plannen.

Gregory Olszewski, Managing Director Matexpo: "Matexpo was al een tijdje op zoek naar diversificatie van de portefeuille beurzen en events. We merken dat sommige standhouders eigenlijk behoefte hebben aan een eigen platform. Bovendien reikt onze ambitie verder dan de organisatie van de beurs Matexpo alleen. Daarom zochten we naar de ontwikkeling van eigen nieuwe initiatieven, al dan niet gelieerd aan de bouwsector. Maar ook een joint venture was een optie. En zo kruisten de paden van InfraTech en Matexpo elkaar. Zowel het directiecomité als de Raad van Bestuur van Matexpo waren meteen enthousiast.”

Uniforme stands

De nieuwe vakbeurs voor infra en ruwbouw vindt op 25 en 26 maart 2020 plaats in de Expohallen van  het Belgische Kortrijk. Het wordt volgens Olszewski een "all-in-formule. Er is plek voor ongeveer 100 exposanten die we volledig ontzorgen met uniforme stands met een mooie uitstraling, meubilair en catering. De partners en brancheorganisaties zorgen voor een aanvullend contentprogramma. Daarmee willen we uitdragen dat de inhoud leidend is en niet de grootte van de stand of de catering in de stands. Vanuit de markt ontvangen we veel signalen dat er behoefte is aan een sterk inhoudelijke vakbeurs.”

Ambassadeurs

Techni-Mat richt zich op aannemers uit de algemene bouw en wegenbouw, technisch directeurs, inkopers, calculatoren, werf- en projectleiders, algemene directie, overheden, nutsbedrijven  en private opdrachtgevers. De standhouders zijn fabrikanten en  toeleveranciers van bouwmaterialen voor infra en ruwbouw, gespecialiseerde aannemers en brancheorganisaties.

Voor het kennisprogramma en de op de beursvloer plaatsvindende conferentie wordt nauw samengewerkt met zorgvuldig geselecteerde ambassadeurs:

Samenwerking met ambassadeurs als overheden, federaties als de Confederatie Bouw, ADEB, Bouwunie, EBP, Constructiv, VDAB, OCW, WTCB, FABA, EuPave, Infobeton, Vlario, en Vlawebo. Daarnaast krijgen ook het Belgische Agentschap Wegen & Verkeer en het Nederlandse Rijkswaterstaat Wa terwegen een rol, net als de Nederlandse brancheverenigingen in bouw en infra. In de komende maanden zal samen met de markt een programmacommissie worden opgetuigd.

Kans

Met InfraTech bedient Rotterdam Ahoy de volledige Nederlandse infra-, bouw- en installatiesector. Maar net als Matexpo zagen we door concrete belangstelling vanuit de markt een kans om onze expertise en know-how ook op andere gebieden in te zetten. Met Techni-Mat zetten we een nieuwe vakbeurs in de Belgische markt die over landsgrenzen durft te kijken. Met nieuwe en veelbelovende technieken en innovatieve materialen waarmee de branche kan laten zien dat ze klaar is voor de uitdagingen van de toekomst. Ik weet zeker dat deze samenwerking tot iets moois zal leiden. Gert-Jan van den Nieuwenhoff, General Manager van Rotterdam Ahoy

De verwachting is dat Techni-Mat voor 80 procent Belgische standhouders en bezoekers zal trekken en dat de Nederlandse markt goed is voor de andere 20 procent. 

Ander nieuws