30 Augustus 2019

Het Eurovisie Songfestival komt naar Rotterdam!

De 65e editie van het Eurovisie Songfestival vindt in 2020 plaats in Rotterdam. De shows gaan in Rotterdam Ahoy georganiseerd worden. Dat heeft de projectorganisatie Eurovisie Songfestival 2020, bestaande uit NPO / AVROTROS / NOS en EBU (European Broadcasting Union) vandaag bekend gemaakt. De stad staat volgend jaar mei twee weken lang in het teken van het grootste muziekevenement ter wereld.

 

Sietse Bakker, Executive Producer Events ESF 2020, en Shula Rijxman, Voorzitter Raad van Bestuur NPO overhandigden eerder vandaag tijdens een persconferentie in Inntel Hotels Rotterdam een 'Eurovision Songfestival tegel’ aan Saïd Kasmi, wethouder Onderwijs, Cultuur en Toerisme en Jolanda Jansen, Algemeen Directeur van Rotterdam Ahoy. Hiermee is de samenwerking tussen de stad en de projectorganisatie op symbolische wijze officieel bekrachtigd. De tegel krijgt een permanente plek voor de entree van Ahoy. 

 

Tot het laatste moment was het spannend, maar dit is fantastisch nieuws voor Rotterdam. Met ons bid hebben we de organisatie ervan overtuigd dat Rotterdam dit kan én er klaar voor is. Graag laten we alle Songfestival-fans Rotterdam zien: divers, een stad van innovatie, creativiteit en architectuur en met Ahoy als prachtige eventlocatie. De komende maanden gaan we keihard aan de slag om samen met onze partners een geweldig evenement neer te zetten. Een feest van iedereen, voor iedereen. Waarbij Nederland het gastland is en Rotterdam het podium.

Said Kasmi, Wethouder

 

TV-shows

De grote tv-shows van het Eurovisie Songfestival vinden plaats in Ahoy, een van de meest veelzijdige evenementenlocaties van Nederland. Naast de twee halve finales (12 en 14 mei) en de afsluitende grote finale (16 mei), vinden ook diverse repetitieshows plaats waarbij fans aanwezig kunnen zijn. Bovendien trekt het evenement ook vele (inter)nationale journalisten. 

Geweldig dat het Eurovisie Songfestival neerstrijkt in Rotterdam en dat wij dit fantastische evenement mogen huisvesten! Ahoy is gebouwd voor live entertainment en ik ben ervan overtuigd dat hier een spectaculaire en memorabele editie georganiseerd gaat worden waar de regio, provincie en heel Nederland trots op is.

Jolanda Jansen, Algemeen Directeur van Ahoy

 

Publieksversie bidbook

Benieuwd hoe Rotterdam het Eurovision Songfestival naar de stad heeft gehaald? Van het bidbook is vanaf vandaag een publieksversie beschikbaar:

Klik hier om het bidbook te bekijken.

 

Eurovision Songfestival 2020 Rotterdam
Het Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam is een samenwerking tussen de projectorganisatie bestaande uit NPO / AVROTROS / NOS en EBU (European Broadcasting Union) en de gemeente Rotterdam. Tevens zijn diverse partners betrokken, waaronder: Rotterdam Partners, Rotterdam Festivals, Ahoy, aangesloten partners bij Rotterdam Make it Happen en de provincie Zuid-Holland.

Over Rotterdam Ahoy
Rotterdam Ahoy is een bekende evenementenlocatie en beschikt over een indoor arena, zes beurs- en evenementenhallen en een congrescentrum. Deze combinatie van verschillende functies onder één dak is uniek en maakt Ahoy een van de meest veelzijdige evenementenlocaties van Nederland. Naast het faciliteren van evenementen, is Rotterdam Ahoy ook organisator van zeventien eigen titels, die in eigen huis of op locatie in binnen- en buitenland plaatsvinden.


Eind 2020 breidt Ahoy uit met het Rotterdam Ahoy Convention Centre (RACC), bestaande uit 35 zalen en RTM Stage. Deze zaal is niet alleen het grootste auditorium én de grootste theaterzaal van Nederland (capaciteit 2.750) maar wordt, wanneer de stoelen compleet verwijderd zijn, een muziekzaal voor concerten en events tot 7.000 personen. RTM Stage is daarmee zowel op congres-/theater- als op concertgebied uniek in Nederland. In januari 2021, wanneer Ahoy 50 jaar bestaat, vindt de officiële opening plaats.

Ander nieuws