18 April 2021

Het allereerste Songfestival kookboek is gelanceerd en overhandigd aan Sietse Bakker, executive producer van het Eurovisie Songfestival

Hoe laten we Rotterdam aan de wereld zien, nu internationale gasten onze stad niet kunnen bezoeken tijdens het Eurovisie Songfestival? Dat was de vraag waar we met de partners uit het Rotterdam. Make It Happen. netwerk over hebben gebrainstormd. Één van de uitkomsten was het idee voor dit prachtige kookboek: Smaak van Rotterdam. 

Met het (kook)boek Smaak van Rotterdam nemen wij jou mee naar onze stad. Het leuke aan eten is dat het verbindt, verbroedert. Eten is delen. Het delen van emoties en ervaringen, het delen van verhalen. Met alleen eten zouden wij Rotterdam echter tekortdoen. De smaak van Rotterdam wordt immers gevormd door nog zoveel meer ingrediënten. Neem bijvoorbeeld dans, muziek, kunst en cultuur, duurzaamheid en innovatie en de Rotterdamse haven. Ingrediënten die Rotterdam en de Rotterdammers maken tot wie we zijn. Ingrediënten die onze cultuur vormen en waar we trots op zijn.

Aan de hand van inspirerende verhalen van Rotterdammers in hart en nieren, zoals bijvoorbeeld Shirma Rouse, Tymon de Laat en Sabine Biesheuvel, geven we jou in Smaak van Rotterdam een kijkje in onze keuken, de keuken van Terry Priem in dit geval. Samen met deze topchef zijn wij aan de slag gegaan met het maken van dit (kook)boek met daarin 41 lokale gerechten van de deelnemende landen aan het Eurovisie Songfestival. We zouden echter onszelf niet zijn als we de gerechten geen Rotterdamse twist zouden geven. Ervaar de gerechten en de rest van dit boek als onze smaak. De smaak van Rotterdam, de stad die met zoveel talen, gezichten en meer dan 175 nationaliteiten is uitgegroeid tot een echte wereldstad.

Meer lezen? Klik hier.

Ander nieuws