Golden Earring ontvangt Top 1000 Allertijden Award

11 November 2019

Golden Earring is verrast met een gouden Top 1000 Allertijden Award! De Haagse rockband staat al sinds de start van de Top 1000 Allertijden in 1968 in de Veronica-hitlijst. Golden Earring is de enige Nederlandse act die al vijftig jaar in de lijst der lijsten staat genoteerd. Speciaal voor deze prestatie én de aftrap van de vijftigste Top 1000 Allertijden schoof bandlid Cesar Zuiderwijk vanochtend als sidekick aan bij De Veronica Ochtendshow met Giel.

 

Golden Earring

Golden Earring is de enige Nederlandse act die een plek weet te bemachtigen in alle vijftig Top 1000 Allertijden lijsten. De enige andere band die ieder jaar in de lijst staat is The Rolling Stones. In de eerste editie uit 1968 stond Golden Earring met twee hits genoteerd, 'Sound Of The Screaming Day’ en 'I’ve Just Lost Somebody’. De monsterhit 'Radar Love’ is het vaakst genoteerd en sinds de release in 1973 onafgebroken in de lijst te vinden. Het nummer staat dit jaar op de vijfentwintigste plek.

 

Ahoy

Op 16 november 2019 staat de 50 jarige band in Rotterdam Ahoy. Het concert van de Golden Earring is zo goed als uitverkocht. De laatste tickets zijn beschikbaar via ahoy.nl.  

 

 

Ander nieuws