25 Januari 2021

Gaël Monfils verdedigt titel in Rotterdam Ahoy

Gaël Monfils gaat op jacht naar een uniek record in Rotterdam Ahoy. Als hij in maart opnieuw het ABN AMRO World Tennis Tournament op zijn naam schrijft, is hij de eerste speler in de 48-jarige historie die dit drie maal op rij presteert. Het wordt zijn tiende deelname aan het toernooi, dat dit jaar wordt gehouden van 1 tot en met 7 maart.


Toernooidirecteur Richard Krajicek: Het ABN AMRO World Tennis Tournament brengt het beste in Monfils naar boven. Als ik hem in Rotterdam zie spelen, lijkt hij altijd nog spectaculairder dan elders. Deze topatleet is de afgelopen twee jaar onverslaanbaar gebleken, in 2020 won hij het toernooi zelfs zonder setverlies. Hij is voor mij direct één van de favorieten voor de titel.


Monfils op recordjacht in Rotterdam
Gaël Monfils is zeer succesvol in het ABN AMRO World Tennis Tournament. Naast zijn twee titels in 2019 en 2020, bereikte hij ook in 2016 de finale. Met drie finaleplaatsen in negen deelnames is hij één van de succesvolste spelers in Rotterdam. Zijn tweede titel in 2020 plaatste hem al in een bijzondere rij met Ashe, Connors, Edberg, Krajicek, Escudé en Söderling. Als hij in 2021 opnieuw de titel op zijn naam schrijft evenaart hij het record van Roger Federer (winst in 2005, 2012 en 2018).


Sterke tegenstand
Monfils kan op sterke tegenstand rekenen tijdens zijn titeljacht. Eerder werd al bekend dat onder meer Rafael Nadal, Stan Wawrinka, Kei Nishikori, Daniil Medvedev en Jannik Sinner in maart te zien zijn tijdens het 48e ABN AMRO World Tennis Tournament. De inschrijving voor het toernooi sluit op 1 februari.


De hele week live
Het toernooi is dit jaar voor iedere Nederlander in zijn geheel te volgen op het nieuwe kanaal Ziggo Sport Tennis, dat gelijktijdig met het ABN AMRO World Tennis Tournament van start gaat. Richard Krajicek: De lancering van Ziggo Sport Tennis komt precies op het goede moment. We weten nog niet of en zo ja hoeveel toeschouwers we in Ahoy mogen verwelkomen maar het staat vast dat de meeste tennisfans er niet bij kunnen zijn. Het is dan ook mooi dat Ziggo Sport deze mensen in de gelegenheid stelt om ons toernooi in zijn geheel te kunnen volgen via het nieuwe tenniskanaal en dat ze op die manier spelers als Rafael Nadal en Gaël Monfils in actie kunnen zien.

Ander nieuws