EO-Jongerendag 2019 verhuist naar Rotterdam

04 Oktober 2018

De 45e editie van de EO-Jongerendag vindt op zaterdag 25 mei plaats in Rotterdam Ahoy. Dat maakt het EO-jongerenplatform BEAM vandaag bekend. Eerder vond het evenement plaats in het Gelredome in Arnhem. De nieuwe locatie sluit beter aan bij de EO-Jongerendag anno 2019. De keuze voor Ahoy past bij de trend van kleinschalige christelijke evenementen met een minder massaal karakter. 

 

Met de keuze voor Ahoy is het evenement klaar voor de toekomst. Presentator Joram Kaat is enthousiast over de nieuwe locatie: "Rotterdam Ahoy is echt een evenementenhal. De sfeer is daardoor persoonlijk en je staat letterlijk dichterbij de jongeren. Dat is tof. In de afgelopen 45 jaar is de EOJD vaker verhuisd, maar nog niet eerder naar de regio Rotterdam. Hierdoor is de nieuwe locatie beter bereikbaar voor bezoekers uit Zeeland, België en iedereen uit de regio Rotterdam”.

 

De EO-Jongerendag is het grootste christelijke muziekevenement voor jongeren in Europa. Tegelijkertijd wordt het aanbod van christelijke evenementen in Nederland steeds diverser en kleinschaliger. Met de keuze voor Ahoy sluit de EO aan bij deze trend door in te zetten op een evenement met onverminderd ambitieus muziekprogramma, maar meer persoonlijk karakter.

 

Het is niet de eerste keer dat het evenement verhuist. Eerder zijn onder andere de Amsterdam Arena, Galgenwaard en de Jaarbeurs locatie geweest van het evenement. De afgelopen jaren heeft de EO met veel plezier gebruikgemaakt van het GelreDome in Arnhem. 

 

De EO-jongerendag is het grootste christelijk evenement van Europa waar duizenden jongeren vieren wie Jezus voor hen is. De kaartverkoop van de EO-Jongerendag gaat vanaf begin 2019 van start via de website eo.nl/jongerendag.

Ander nieuws