11 September 2019

EK SpeedQB Airsoft tijdens DreamHack Rotterdam in Ahoy

De Nederlandse airsoft sportbond (NABV) heeft de krachten gebundeld met SpeedQB Europe om tijdens DreamHack Rotterdam 2019 een bijzonder evenement te organiseren: het European Championship SpeedQB Airsoft. Tijdens het evenement in Rotterdam Ahoy zullen van 18 t/m 20 oktober 24 airsoft-teams uit heel Europa tegen elkaar strijden tegen in een speciale SpeedQB-arena, in wedstrijden waarbij met kleine, biologisch afbreekbare balletjes wordt geschoten. Als een real-life videogame wordt een first-person schietspel tot leven wordt gebracht. Voor het publiek zullen er tribunes zijn om de gameplay van bovenaf te bekijken!

 
SpeedQB is een nieuw, competitief high-speed airsoft-speltype. Een 5-tegen-5 teamsportsport gericht op creativiteit, efficiëntie en teamchemie. In een SpeedQB-toernooi strijden tijdens elke wedstrijd in totaal tien spelers (in twee teams) tegen elkaar in een relatief kleine arena van 18 x 35 meter, gevuld met obstakels. Het doel van de wedstrijd is om de vlag van de tegenstander te veroveren. Met 5 rondes, elk van maximaal 3 minuten. De winnaar is het team dat de meeste rondes van een wedstrijd heeft gewonnen. Het is levensechte actie die overeenkomt met esports, het ultieme entertainment voor de digitale generatie; vandaar ook de aansluiting bij DreamHack Rotterdam.

Probeer het zelf!

Tijdens DreamHack Rotterdam zijn er verschillende demonstraties. Ook is er een speciale DreamHack-primeur: je kunt SpeedQB zelf uitproberen tussen wedstrijden door. Er zal een beperkt aantal mensen zijn dat kan deelnemen, dus mensen die geïnteresseerd zijn, moeten ervoor zorgen dat ze zich hiervoor tijdig aanmelden bij het NABV-stand. Het bezoek aan de European Championship Speed QB Airsoft is gratis inbegrepen in het DreamHack Rotterdam-ticket. 

Nederlandse Kampioenschappen SpeedQB airsoft
Tijdens het NK SpeedQB Airsoft, het Nederlands Kampioenschap, op 29 september in Geldermalsen, kwalificeren de 4 beste Nederlandse teams zich voor de Europese kampioenschappen in Dreamhack Rotterdam.
 

Kijk voor meer informatie op www.rotterdamgamesweek.com 

Ander nieuws