Duncan Laurence toegevoegd aan line up online Eurovision Village

14 Mei 2021

AFROJACK OPENT DE VILLAGE MET SPECTACULAIR OPTREDEN VANAF 'DE HEF’

De line-up van de eerste drie dagen van de online Eurovision Village is bekend! Aanstaande zaterdag om 20.00 uur zorgt Afrojack voor een spectaculaire openingsact van het platform vanaf de iconische Rotterdamse spoorbrug 'De Hef’. Ook is er een nieuwe top-act aan de line-up van de online Eurovision Village toegevoegd: maandagavond is een uniek optreden van Duncan Laurence vanuit de Maassilo Rotterdam te zien. Dit is de plek waar de winnaar van het Eurovisie Songfestival 2019 destijds zijn winnende nummer 'Arcade’ opnam. Beide optredens zijn te zien op The Tower of Power, het hoofdpodium van de online village. Het volledige programma van wat er te doen en te beleven is in de online Eurovision Village is vanaf 15 mei te zien via het festivalprogramma in het platform. De online village is dag en nacht GRATIS te bezoeken op: www.eurovisionvillage.com  

Intiem concert Duncan Laurence

Maandagavond 17 mei om 21.00 uur schittert Duncan Laurence in een intieme akoestische setting vanaf de 10e etage van de voormalige graansilo, de Maassilo. Duncan Laurence: "Het Eurovisie Songfestival heeft mijn leven op z’n kop gezet. Het heeft nieuwe deuren geopend en mij de kansen en mogelijkheden gegeven om mij volledig te kunnen richten op datgene wat ik belangrijk vind: muziek maken. Het voelt voor mij nu extra bijzonder dat ik in de eerste online Eurovision Village kan optreden op deze bijzondere plek en in deze unieke setting. Dat is geweldig! Iedereen die kijkt, waar ook vandaan, bedankt voor jullie support.”

Afrojack op grote hoogte

De online Eurovision Village opent op zaterdag 15 mei op spectaculaire wijze de deuren. In een special performance stijgt Afrojack om 20.00 uur letterlijk en figuurlijk naar grote hoogte. Vanaf de Rotterdamse Koningshavenbrug 'De Hef’, is een legendarisch optreden te zien van de wereldberoemde DJ op 50 meter hoogte boven de stad. In een ultra vernieuwende stream, waarin de karakteristieke elementen van de brug op authentieke wijze gebruikt worden, beleven bezoekers Rotterdam zoals nooit tevoren. Droneshots, lichtshows en vuurwerk vanaf de brug maken het unieke optreden compleet. Afrojack: "Ik heb veel spectaculaire shows mogen doen over de hele wereld, maar deze show is onvergetelijk. Het is een absolute eer om op deze manier de online Eurovision Village 2021 te openen in de stad waar ik zo van hou. Rotterdam, mijn thuishaven en deze week ook de thuishaven voor het Eurovisie Songfestival. Geweldig! Geniet ervan! "

Daily show

Paul de Leeuw presenteert vanaf maandag 17 mei iedere dag van 20.00 tot 21.00 uur de show 'Open Up Daily’ waarin diverse artiesten zullen optreden. Een van de artiesten die in de show optreedt is Johnny Logan.

Renske Satijn, directeur Rotterdam Festivals, een van de vier Host City Rotterdam partners: "Nu de wereld niet naar Rotterdam kan komen, brengen we Rotterdam naar de wereld met de online Eurovision Village. Ik ben ongelooflijk trots op de manier waarop dit gelukt is. Er zijn zoveel verschillende activiteiten op het platform. Die diversiteit maakt de online village uniek. Je waant je als bezoeker van dit platform écht in de stad en loopt van de ene bekende Rotterdamse locatie naar de volgende. Je ontmoet bijzondere bewoners, bezoekt een online talkshow en kunt achter de schermen kijken in Ahoy. En vervolgens geniet je van de optredens van onder andere Afrojack en Duncan Laurence. Zo creëren we ook online het echte festivalgevoel”.

Online Eurovision Village

De Eurovision Village is de officiële 'fanzone’ van het festival waar diverse (Songfestival)artiesten hun muziek laten horen en fans bijeenkomen. Iedereen kan meegenieten, want dit podium is gratis toegankelijk. De Eurovision Village is dit jaar voor het eerst online als onderdeel van het Eurovisie Songfestival, georganiseerd door de European Broadcasting Union (EBU) in samenwerking met de organiserende omroepen NPO, NOS en AVROTROS en Host City Rotterdam.

Over Rotterdam Festivals

Rotterdam Festivals coördineert het evenementenbeleid in Rotterdam en stimuleert de cultuurparticipatie van Rotterdammers. De organisatie realiseert een karakteristiek festival-aanbod en een breed publiek voor kunst en cultuur in Rotterdam. Als partner van Host City Rotterdam is Rotterdam Festivals verantwoordelijk voor de onlineversie van de Eurovision Village en het Stadsprogramma Rotterdam van het Eurovisie Songfestival 2021.

Ander nieuws