DreamHack Rotterdam krijgt een Super Smash Bros Melee toernooi

17 Juli 2019

DreamHack heeft aangekondigd dat de aankomende editie in Ahoy een Super Smash Bros Melee toernooi krijgt. Er gingen al langer geruchten over dat Melee zou verschijnen tijdens Dreamhack, maar nu is het bevestigd door de organisatie. Die lieten dat weten via een aankondiging op hun website. 

Super Smash Bros Melee is in Nederland en Europa erg levendig, met regelmatige toernooien en een hechte community. De laatste tijd is er niet een enorm toernooi geweest voor Melee en naar het buitenland reizen is voor spelers vaak erg prijzig. Nu biedt DreamHack Rotterdam van 18 tot en met 20 oktober spelers de mogelijkheid om mee te doen met verschillende Melee-toernooien: Singles, Doubles en een Crew Battle. DreamHack zal één van de grootste Europese Melee toernooien in de afgelopen jaren worden, waarbij nationale en internationale spelers naar Nederland zullen afreizen om de strijd aan te gaan. 

DreamHack bevestigt dat zowel het Singles- als Doubles-toernooi een grote prijzenpot krijgt, waarbij Singles zelfs een prijzenpot van 3.500 euro krijgt. Doubles daarentegen krijgt een prijzenpot van 1.500 euro. Topspelers zoals Amsah zijn al bevestigd als deelnemer en daarnaast wordt er ook gehint op de aanwezigheid van enkele Amerikaanse spelers.

Zelfs als je niet mee wil doen met het toernooi zelf, zal Dreamhack een enorme hoeveelheid aan setups aanbieden zodat er ook genoeg casual gespeeld kan worden. Het is niet ongebruikelijk dat Melee bij Dreamhack verschijnt, maar nu Nederland het gastland is voor de volgende editie is het wel speciaal. Het weekend na DreamHack vindt Syndicate plaats, een ander enorm Melee-toernooi dat de internationale aandacht heeft getrokken. De kans is daarom groot dat buitenlandse spelers de hele week naar Nederland reizen om beide toernooien mee te pakken.

Super Smash Bros Melee-spelers hebben flink wat te doen in Nederland in oktober. Het Melee-toernooi van DreamHack zal op 19 en 20 oktober plaatsvinden en op 18 oktober kun je in Ahoy zelf vrij spelen tegen andere spelers. Op 18 oktober vindt ook de Crew Battle plaats. Het belooft in ieder geval een toernooi van groot formaat te worden, en zal ook veel internationale spelers trekken. Tickets voor het evenement zijn te verkrijgen via de website van DreamHack, dus registreer je op tijd om dit mee te maken.

De toernooi pagina van het DreamHack Super Smash Bros Melee event is op Smash.gg te vinden

Ander nieuws