Denktank opgericht voor creatieve invulling Eurovisie Songfestival

05 September 2019

Voor de organisatie van de 65ste editie van het Eurovisie Songfestival is de hulp ingeroepen van een groep van bekende en onbekende Nederlanders, de zogenoemde 'Magic 100’. Zij krijgen de vraag om mee te denken hoe het Eurovisie Songfestival beter kan en anders zou moeten.

We wilden het concept voor dit Eurovisie Songfestival niet in een vergaderzaaltje in Hilversum bedenken. Juist omdat we met dit evenement Nederland internationaal in de schijnwerpers zetten, besloten we al in een vroeg stadium om eerst eens heel goed te gaan luisteren.

Sietse Bakker, Executive Producer Event van het Eurovisie Songfestival 2020.

 

Bij de 'Magic 100’ zijn onder anderen Sjoerd Raaijmakers (Vice NL), Karin Swerink (LINDA.), Anna Nooshin, Kim Putters (Sociaal Cultureel Planbureau), Howard Komproe (cabaretier), Alexander Klöpping (Blendle), Lucien Spee (Stichting Amsterdam Gay Pride), Rick Brink (Minister van Gehandicaptenzaken) en Emma Wortelboer (Yung DWDD) betrokken.

We willen dat het Eurovisie Songfestival een evenement wordt waarin Nederland zich herkent en dat Europa positief verrast. Nederlanders zijn creatief, zeker op het gebied van televisie maken en evenementen organiseren. We hebben ervoor gekozen die creativiteit aan te spreken om het evenement in 2020 naar een hoger plan te tillen. Niet per se groter, wel beter.

Sietse Bakker

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het creatieve concept van het Eurovisie Songfestival 2020. Voor de ontwikkeling van een bijpassende huisstijl is een uiteenlopende selectie van Nederlandse creatieve bureaus uitgenodigd. Later deze maand zal het team vanuit de NPO, NOS en AVROTROS het concept ter goedkeuring voorleggen aan de EBU (European Broadcasting Union).

Verder werd bekend dat Cornald Maas tijdens de organisatie van Eurovisie Songfestival in Rotterdam de rol van 'creative advisor’ op zich neemt. Dat heeft de presentator en songfestivalkenner bekendgemaakt op Twitter.  Wat zijn rol precies inhoudt, is nog niet duidelijk. Naar alle waarschijnlijkheid zal hij ook de komende editie weer het commentaar verzorgen, net zoals hij de afgelopen 14 edities heeft gedaan.

Ander nieuws