23 Mei 2019

De #1 esports conferentie in de Benelux komt naar DreamHack Rotterdam

EsportsX is al jaren hét kennisevent van de Benelux over de groeiende waarde en impact van esports en gaming voor het bedrijfsleven. Experts en kopstukken uit de branche vertellen over hoe je nieuwe manieren van interactie en verbindingen creëert met de sterk groeiende nieuwe digitale generaties. Ruim 500 professionals, bestuurders en beleidsmakers uit Nederland en België zullen hun kennis en ervaring delen, met experts en met elkaar, tijdens de meest interactieve editie ooit! Vanwege de unieke driejarige samenwerking met de stad Rotterdam en Rotterdam Ahoy zal de EsportX dit jaar plaatsvinden op vrijdag 18 oktober, de eerste dag van DreamHack Rotterdam in Ahoy.

Uniek programma

Deelnemers kunnen hun eigen programma samenstellen op basis van vier basisthema's: 'platforms & ecosystemen', 'activeren & accelerate', 'public & sustainability' en 'sweetspots & triggers'. Inspirerende keynotes worden afgewisseld met interactieve workshops, rondetafelsessies en matchmaking. Bovendien wordt de dag passend afgesloten met een bezoek aan Dreamhack, het grootste gamingevenement ter wereld dat dit jaar voor het eerst plaatsvindt in Rotterdam Ahoy.

Sprekers

Verschillende internationale sprekers vertellen meer over de waarde van esports en gaming. Diverse Nederlandstalige sprekers zijn al bevestigd, waaronder Koen Weijland (Team Strijders), Sven de Langen (wethouder van de stad Rotterdam), Marc Rondagh (Eredivisie CV) en Kevin Loos (2Basics). De dag wordt geleid door Simon Zijlemans (presentator van o.a. RTL7 Voetbal).

Over EsportsX

EsportsX is een initiatief van Techonomy, Dutch Game Masters en Arko Sports Media. De komende edities worden georganiseerd in samenwerking met Rotterdam Ahoy, Rotterdam Games Week en de gemeente Rotterdam. EsportsX is al jaren de # 1 esports-conferentie in de Benelux en is uitgegroeid tot een onmisbaar kennisevenement voor professionals, bestuurders en beleidsmakers die willen leren hoe ze door esports nieuwe interacties en connecties creëren!

Registreren

Registratie is nu mogelijk via esportsx.nl/

Ander nieuws