29 Oktober 2019

Daniil Medvedev naar Rotterdam

Daniil Medvedev, de nummer 4 van de wereld, neemt in februari deel aan het 47e ABN AMRO World Tennis Tournament. De 23-jarige Rus kent een fantastisch jaar, waarin hij al 4 titels op zijn naam schreef en 5 finales haalde, waaronder de finale van de US Open. Het ABN AMRO World Tennis Tournament wordt gehouden van 8 tot en met 16 februari in Rotterdam Ahoy.

Daniil Medvedev is dé speler van dit moment. Met vier titels en vijf finaleplaatsen is 2019 het jaar van zijn definitieve doorbraak. Hij versloeg niet voor niets Novak Djokovic dit jaar al twee keer en bracht Rafael Nadal aan het wankelen in de US Open finale. Zoals Alexander Zverev al zei, is hij misschien wel de beste van iedereen op dit moment.

Toernooidirecteur Richard Krajicek

 

Medvedev in Rotterdam

Daniil Medvedev is voor de derde keer in actie te zien in Rotterdam. In 2018 debuteerde hij als nummer 57 van de wereld, na zich eerst door het kwalificatietoernooi te hebben gespeeld. Hij won van Gilles Müller en Pierre-Hugues Herbert, om in de kwartfinale na drie sets het hoofd te buigen voor Andreas Seppi. Eerder dit jaar keerde hij als nummer 16 van de wereld terug in Rotterdam. Hij bereikte de halve finale, door achtereenvolgens Jeremy Chardy, Fernando Verdasco en Jo-Wilfried Tsonga te verslaan. In de halve finale verloor hij in een prachtig duel over drie sets van Gael Monfils, die het toernooi op zijn naam wist te schrijven.

 

De doorbraak van Medvedev in 2019

Medvedev begon 2019 ijzersterk met een finaleplaats in Brisbane, zijn seizoensopener. Een halve finaleplaats in Monte Carlo, na winst op onder meer Novak Djokovic en een finaleplaats in Barcelona, beiden op gravel, lieten zien dat hij op alle baansoorten uit de voeten kan. Nergens is hij echter zo sterk als op hardcourt. Dat bewees hij in de tweede helft van het jaar, met opeenvolgend finaleplaatsen in Washington en Montreal, winst in Cincinnati, een finaleplaats in de US Open en winst in St. Petersburg en Shanghai. Het bracht hem van de 16e plaats naar de 4e plaats op de ATP Rankings. In november zal Daniil Medvedev in actie te zien zijn tijdens de Nitto ATP Finals in London.

 

Spelersveld

Daniil Medvedev is na Gael Monfils, Stan Wawrinka en David Goffin de vierde aangekondigde deelnemer aan het 47e ABN AMRO World Tennis Tournament, dat van 8 tot en met 16 februari 2020 wordt gehouden in Rotterdam Ahoy.

Ander nieuws