01 Februari 2020

Complete line-up van Popfestival ODE in Rotterdam Ahoy nú bekend!

De line-up van Popfestival ODE in Rotterdam Ahoy op 21 maart 2020 is compleet. De volgende tribute-bands zijn nog toevoeg: The Doors (The Doors Alive), The Bee Gees (Saturday Night Bee Gees) en Prince (The Beautiful Ones). Op het nieuwe festival maakt het publiek een reis dwars door 50 jaar popmuziek. ODE bestaat uit drie podia met maar liefst 15 tributebands.

Ode aan…The Doors
The Doors Alive is de wereldband die een ode brengt aan de legendarische Amerikaanse rockband The Doors met voorman Jim Morrison. Rockmuziek met psychedelische melodieën en poëtische teksten.

Ode aan…Prince
Singer, songwriter, musicus, platen producer, danser, acteur and filmmaker Prince brak internationaal door met de soundtrack van de speelfim Purple Rain waarin hij ook de hoofdrol speelt. De Nederlandse band The Beautiful Ones brengt een ode aan de kleine grote man uit Minneapolis met o.a. jaren ’80 hits van de albums Purple Rain, Around the World in a Day, Parade, Sign o the Times.

Ode aan…The Bee Gees
Tributesensatie Saturday Night Bee Gees eren de muziek van Barry, Maurice en Robin Gibb. Van de duizelingwekkende successen uit de jaren ’60 en ’70 (Stayin' alive, Jive talkin', You should be dancing en Night fever) naar meer recente klassiekers zoals You win again en Alone.

Popfestival ODE - za 21 maart
Op 21maart 2020 vindt in Rotterdam Ahoy een gloednieuw festival plaats: Popfestival ODE. Een fascinerende reis, dwars door 50 jaar popmuziek. Op Popfestival ODE brengen de beste cover- en tributebands uit Europa de allergrootste wereldhits, verdeeld over drie podia naar Rotterdam Ahoy. Een unieke kans om op één plek de bekendste nummers van o.a. The Beatles (The Cavern Beatles), Queen (Vipers), Pink Floyd (Pink Project), ABBA (Abba Fever) en Michael Jackson (Bo Saris) live te horen.

Eric Corton presentator
Presentator en muziekkenner Eric Corton verzorgt de presentatie van het festival. Corton: "Popfestival ODE moet een bijzonder popfestival worden met bekende nummers van de crème de la crème uit de recente muziekgeschiedenis. Muziek van grote legendes die niet of nauwelijks meer live te zien zijn. Uitgerekend in het jaar 2020 waarin het vijftig jaar geleden is dat in Rotterdam het legendarische Holland Pop Festival plaatsvond.”

Kaartverkoop
De kaartverkoop voor Popfestival ODE is reeds gestart via www.popfestivalode.nl

Ander nieuws