Breakdancer Redo en Eefje de Visser schitteren in openingsact tweede halve finale Songfestival.

18 Februari 2021

Op 20 mei 2021 opent bekroond breakdancer Redouan Ait Chitt (Redo) samen met zangeres Eefje de Visser met een bijzonder optreden de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2021. Samen zetten zij een universeel herkenbaar optreden neer door de combinatie van dans en zang. Redo vertelt met zijn dansact onder andere zijn levensverhaal en hoopt daarmee anderen te inspireren. De danser wordt daarbij muzikaal ondersteund door Eefje de Visser.

De focus ligt bij dit optreden op dans en een persoonlijk verhaal: het overwinnen van tegenslagen. Het verhaal is nu op veel mensen van toepassing: vanuit de donkere periode, waarin wij ons nu begeven, werken we toe naar een moment van feestelijke overwinning. Ik hoop dat mensen zichzelf daarin herkennen en dat Eefje en ik door middel van ons optreden mensen kunnen raken. Redo

Eefje de Visser is een gevestigde naam in de Nederlandse muziekwereld. Zij staat bekend om haar hypnotiserende synthpop met verheven vocalen. Momenteel werkt zij samen met Eric van Tijn, Musical Director, aan een Engelstalig muziekstuk dat tijdens de openingsact van de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival is te horen. De door Eefje geschreven songteksten en muziek sluiten naadloos aan op het verhaal dat breakdancer Redo uitdraagt met zijn dansact.

Als kind keek ik al veel naar het Songfestival. Redo en ik vinden het daarom een eer om samen mee te mogen werken aan deze enorme productie. Redo is een hele getalenteerde danser en heeft een indrukwekkende manier van dansen. Ons optreden gaat over veerkracht en verbinding. En we vertellen dat er met samenwerken meer kan worden bereikt. Zeker in deze tijden hebben we elkaar nodig. Eefje de Visser

Tijdens het Eurovisie Songfestival willen wij het beste van Nederland laten zien. Daar horen talenten als Redo en Eefje zeker bij. Iedere act op ons podium kent een eigen verhaal. Een terugkerend thema in de drie shows is veerkracht, het vermogen om je aan te kunnen passen. Actueler dan ooit. Een thema dat zeker van toepassing is op het leven van Redo. Wij zijn trots om samen met Eefje en Redo deze unieke openingsact neer te zetten. Aldus Gerben Bakker, Head of Show.

Ander nieuws