Boijmans Ahoy drive-thru museum tot middernacht geopend

19 Augustus 2020

Vanwege de stormloop op kaarten van het drive-thru museum, hebben Boijmans en Ahoy de openingstijden voor het laatste weekend (aanstaande vrijdag, zaterdag en zondag) opgeschroefd naar 24.00 uur 's nachts. Tevens zijn mensen met een fysieke beperking in hun rolstoel of scootmobiel op donderdag en vrijdag voor openingstijd welkom.

Museum Boijmans Van Beuningen en Rotterdam Ahoy hebben vandaag besloten om de openingstijden te verruimen voor de laatste drie dagen van het Boijmans Ahoy drive-thru museum en tot middernacht toegangskaarten aan te bieden. Hiermee kunnen nog eens honderden MINI’s en elektrische privéauto’s door de tentoonstelling in de 10.000 m2 grote eventhal rijden en de koplampen op ruim vijftig kunstwerken schijnen. Naast verruimde openingstijden is voor mensen met een fysieke beperking op donderdagochtend en vrijdagochtend voor openingstijd anderhalf uur opengesteld (08.30-10.00 uur) waarin zij de tentoonstelling kunnen bezoeken vanuit hun rolstoel of scootmobiel. Het Boijmans Ahoy drive-thru museum opende op 1 augustus de deuren van de tentoonstelling die mensen vanuit een coronaproof-cocon* doet nadenken over de relatie tussen de mens en de natuur. Sinds de start van de kaartverkoop op 24 juli is er vanuit binnen- en buitenland grote belangstelling voor het drive-thru museum waarin het museum samenwerkt met grote niet museale partners in de stad als Ahoy en Breeman Automotive B.V. Het drive-thru museum sluit aanstaande zondagavond 23 augustus om 24.00 uur.

*Zelfs bij aangescherpte regels is de tentoonstelling geheel coronaproof

Sjarel Ex, directeur Museum Boijmans Van Beuningen en Jolanda Jansen, Algemeen Directeur Rotterdam Ahoy: "We zijn intens blij dat iedereen zich in het museum en in Ahoy achter dit plan heeft geschaard en we als Boijmans en Ahoy in bijzonder korte tijd en met snel bijeengebrachte middelen van fondsen en sponsoren zoiets moois hebben kunnen neerzetten. Dit event heeft ons actie en contemplatie, plezier en beschouwelijkheid, opwinding en verbazing gegeven en met de extra tijdsloten hebben we nog een paar dagen om er tot middernacht van te genieten.”

De Havenloods: "Het thema van het tijdelijke museum is de mens en de natuur, waarbij de natuur haar ruimte opeist en de mens kwetsbaar blijkt. Het is een thema dat alles te maken heeft met de verwarrende omstandigheden waarin we de laatste maanden leven. Omstandigheden die voor Ahoy (wég Songfestival, wég North Sea Jazz) en de uitvoerende producent JMR (dat al hun zomerfestivals ten prooi zag vallen aan de coronawerkelijkheid) voor een vreselijke zomer zorgen. Tót het drive-thru museum dus. Nu is er weer leven in de brouwerij. En dat geldt voor Museum Boijmans Van Beuningen nog een stuk sterker. Het museum zat vanwege de huidige asbestsanering en aansluitende verbouwing sowieso al langere tijd in een soort lockdown. Tel daarbij dat het concept in Ahoy zó verschrikkelijk leuk is, we zeiden het al, en je snapt dat dit een evenement is met alleen maar winnaars. We gaan dus nog een keer, en misschien wel drie of vier keer!”

Nieuw werk te zien in Boijmans Ahoy drive-thru museum
Naast de kunstwerken uit de collectie, zijn ook enkele kunstenaars uitgenodigd om deel te nemen aan het drive-thru museum. Frank Bruggeman en Bas van Beek maakten speciaal voor deze tentoonstelling nieuwe installaties. Ook zijn verschillende werken te zien die nieuw zijn voor het museum. Olaf Nicolai, Trenton Doyle Hancock, Bas Princen & OFFICE Kersten Geers David van Severen en Ted Noten selecteerden speciaal voor deze tentoonstelling passende bruiklenen uit hun oeuvres.

Partners
Rotterdam Ahoy en Museum Boijmans Van Beuningen hebben de handen ineengeslagen om in deze uitzonderlijke tijden een onvergetelijke tentoonstelling te organiseren. Onmisbaar voor het realiseren van deze tentoonstelling waren de bijdragen van onze trouwe partners en dierbare sponsoren; BankGiro Loterij en al haar deelnemers, Mondriaan Fonds, Fonds 21, Prins Bernhard Cultuurfonds, Boijmans Business Club, Riwal Hoogwerkers, Breeman BMW & MINI, West8, Rotterdam Make it Happen en Gemeente Rotterdam. Iedere bezoeker maakt automatisch kans op een van de vijf weekendjes weg. Dit aanbod is mogelijk gemaakt door Breeman BMW&MINI. De vijf winnaars worden op 23 augustus persoonlijk bericht.

Tijdsloten reserveren
Van tevoren kopen bezoekers online een ticket voor alle inzittenden van de auto via www.boijmans.nl/drivethru.  Hiermee wordt een tijdslot gereserveerd waarop zij met de auto de tentoonstelling mogen betreden. Mindervaliden kunnen specifieke tijdsloten reserveren om zonder auto maar met rolstoel of scootmobiel de tentoonstelling te bezoeken.

Ander nieuws