Australian Open dubbelwinnaars naar ABN AMRO World Tennis Tournament

30 Januari 2019

Pierre-Hugues Herbert en Nicolas Mahut, de kersverse Australian Open winnaars in het dubbelspel, komen naar het 46e ABN AMRO World Tennis Tournament. Het Franse duo, dat afgelopen week de carrière Grand Slam voltooide, is de titelverdediger in Rotterdam. Het toernooi wordt gehouden van 9 tot en met 17 februari 2019 in Rotterdam Ahoy.


Het Franse duo veroverde eerder al de titels op de US Open (2015), Wimbledon (2016), Roland Garros (2018) en voltooide nu de carrière Grand Slam in de Australian Open. Ze voeren een sterk veld aan, met onder meer verliezende finalisten in Rotterdam van 2018 Mate Pavic en Olivier Marach. Karen Khachanov en Daniil Medvedev, nummer 11 en 16 van de wereld in het enkelspel, staan eveneens ingeschreven.


Wildcard voor Robin Haase en Mattwé Middelkoop

Robin Haase en Mattwé Middelkoop ontvangen de eerste wildcard voor het dubbeltoernooi. Het Nederlandse duo bereikte afgelopen jaar de kwartfinale, waarin ze verloren van landgenoot Jean-Julien Rojer en Horia Tecau. Rojer en Tecau, toernooiwinnaars in 2015, zijn voor de vijfde keer als duo aanwezig.
De tweede wildcard wordt kort voor aanvang van het toernooi bekend gemaakt.


Klizan vervangt Dimitrov

In het enkelspeltoernooi vervangt toernooiwinnaar van 2016 Martin Klizan, nummer 38 van de wereld, Grigor Dimitrov. De Bulgaarse nummer 24 van de wereld kampt met een schouderblessure.

 

Kijk op www.abnamrowtt.nl voor meer informatie en het volledige programma.

Ander nieuws