Ahoy wordt het laatste grote concert voor Hessel

14 Januari 2020

Op 14 maart 2020 brengen Hessel en Tess opnieuw Terschelling naar Ahoy. Een bijzonder weerzien voor Hessel. Ooit, dertig jaar geleden begon het voor Hessel van der Kooij allemaal in Ahoy. En deze show is ook Hessels laatste grote venue concert.

Het was geweldig al die grote shows, en ik verheug me enorm op de show in Ahoy, maar dit is ook de laatste. Wie mij daarna nog wil zien optreden, is van harte welkom op Terschelling. Want uiteraard blijf ik daar gewoon optreden in de Groene Weide.

Hessel

Jongensdroom
In 1991 wist Hessel menigeen te verbazen door de zaal tweemaal compleet te vullen. De eerste vraag van de Ahoy-directie was destijds of ik veel familie had… want hoe kregen we anders de zaal vol? Nou, dat bleek geen enkel probleem, Ahoy was twee keer volledig uitverkocht.  Het was het begin van een geweldig avontuur, zegt hij. "Daarna volgden shows in Thialf, Vredenburg en de Heineken Music Hall. En in 2017 de Ziggo Dome, samen met Tess. Dat is toch een jongensdroom?”

Cirkel is rond
Hessel verheugt zich enorm op het komende concert. "Ik weet dat ik er ontzettend van ga genieten. Het geeft zoveel energie om met geweldige mensen een mooie muzikale show neer te zetten. Maar eerlijk is eerlijk: het kost ook energie, en ontzettend veel tijd. We zijn meer dan een jaar bezig om deze show neer te zetten. Daarom is het echt de laatste keer, de cirkel is rond.” Nog één keer uitpakken en dan létterlijk terug naar Terschelling. "Ook daar verheug ik me op. Alle tijd en ruimte voor nieuwe dingen, en natuurlijk gewoon weer optreden in de Groene Weide.”

180 jaar geleefd
Vandaag brengt Tess een nieuwe single uit met de titel 180 jaar geleefd. "Als we ons dan weer ergens doorheen geworsteld hebben, dan zeggen we altijd 'Mochten we ooit de 90 halen, dan hebben we 180 jaar geleefd!’. Dat we alles eruit hebben gehaald wat er in zit vinden wij een prettige gedachte.” Een bijzonder nummer over de bijzondere band tussen vader en dochter en over vallen, opstaan en weer doorgaan. Tess: "Wij zijn mensen die alles geven in wat we ondernemen en willen, en dat is best heel veel, iedere dag wéér. Dan weet je, er gaat héél veel goed, maar er gaan natuurlijk ook dingen mis." Het nummer is vanaf nu te beluisteren via Spotify

Meer informatie en kaartverkoop: www.ahoy.nl/hesseltess

Ander nieuws