Afrojack, Glennis Grace en Wulf schitteren in de Grand Final van het Eurovisie Songfestival 2021

05 April 2021

Afrojack, één van de populairste DJ’s van de wereld, is toegevoegd aan de spectaculaire line-up van het Eurovisie Songfestival 2021. Voor de eerste keer in de geschiedenis van het Eurovisie Songfestival bestaat de interval act van de Grand Final op 22 mei uit twee delen. Samen met Nederlandse toptalenten Glennis Grace en Wulf en begeleid door een jong, klassiek orkest geeft Afrojack een exclusief optreden in Rotterdam als onderdeel van de speciaal voor het Songfestival gemaakte act 'Music Binds Us’.

 

In deze act worden twee totaal verschillende muziekstijlen aan elkaar verbonden, namelijk klassieke muziek en Nederlands beste exportproduct: dance-muziek. In het eerste deel van de act wordt de focus gelegd op een film geregisseerd door succesvol regisseur Tim Oliehoek. Hierin spelen niet alleen Afrojack en het klassieke orkest een rol, maar ook zanger Wulf. In deze film wordt het centrum van Rotterdam gebruikt en staat de beroemde Erasmusbrug centraal. Vanaf het grote podium in Rotterdam Ahoy brengen Afrojack en Glennis Grace de act live tot een muzikaal hoogtepunt, terwijl het klassieke orkest doorspeelt.

 

Head of Show Gerben Bakker: "De act draagt de titel 'Music Binds Us’. Muziek verbindt, zeker in deze bijzondere tijden. Waar ooit onze DJ’s de hele wereld overvlogen om contact te maken met hun publiek, is nu de realiteit helaas anders. Met deze act willen wij alle energie vanuit Rotterdam Europa insturen en letterlijk weer verbinding maken. Niet alleen tussen de kijkers, maar ook met twee unieke muziekstijlen: de beroemde, Nederlandse dance-muziek en de sound van het klassieke orkest.”

 

Bakker is erg blij met de artiesten die meewerken. "We willen tijdens deze editie van het Songfestival het beste van Nederland laten zien. Dat doen wij niet alleen met Afrojack, maar ook met vocale toptalenten zoals Wulf en Glennis Grace. Verder is het bijzonder om te zien hoe regisseur Tim Oliehoek zijn tanden in dit unieke project zet. Ook hij behoort wat mij betreft tot het beste van Nederland. Het orkest is speciaal voor de Grand Final samengesteld en bestaat uit jong talent. Na dit bijzondere jaar hoop ik dat tijdens deze unieke act heel Europa even de nare tijd kan vergeten.”

Fotocredits Glennis Grace: Carin Verbruggen

Ander nieuws