ABN AMRO World Tennis Tournament kijkt vooruit naar het Eurovisie Songfestival

31 Januari 2020

Het ABN AMRO World Tennis Tournament kent dit jaar een unieke start van de finale. Alvorens de finalisten het centre court in Rotterdam Ahoy betreden, krijgen de fans in Rotterdam Ahoy en de kijkers in vele landen een voorproefje van het Eurovisie Songfestival. Op de plek waar in mei van dit jaar het muziekspektakel plaats vindt, zal het Metropole Orkest onder leiding van Mike Schäperclaus samen met het ZangExpress pop-up koor bestaande uit 120 basisschoolkinderen afkomstig uit heel Rotterdam, met 13 jarige soliste Dunia Wengweng, een medley van een groot aantal Songfestival klassiekers ten gehore brengen.

 

Finaleshow

Het is inmiddels een traditie aan het worden bij de finale van het ABN AMRO World Tennis Tournament. De opkomst van de finalisten wordt voorafgegaan door een unieke show. Het begon met een optreden van het Rotterdams Philharmonisch Orkest in 2015, zij gingen in reprise in 2016 en 2017. In 2018 kwam Afrojack uit de nok van Ahoy in een speciaal gefabriceerde DJ Booth. Afgelopen jaar vertolkte Timor Steffens een unieke dans act waarin hij onder meer in de huid kroop van toernooimascotte Ballie.

 

Wereldwijd te zien

De beelden van de openingsshow van de finale zijn wereldwijd, in meer dan 170 landen, live te zien. In Nederland worden de beelden uitgezonden door de NOS en Ziggo, die beiden de finale live in beeld brengen. De uitzending van de finale op 16 februari begint rond 15.15 uur.

Het is mooi om de fans een voorproefje te kunnen geven. Ahoy is supertrots op de komst van het Eurovisie Songfestival en op deze manier willen we dat al tot uiting brengen. Het is natuurlijk ook bijzonder dat juist het Metropole Orkest, dat jarenlang de Nederlandse inzendingen muzikaal ondersteunde, hierbij aanwezig is. In combinatie met een unieke lichtshow verwacht ik een unieke start van de finale. Het is het slotakkoord van een week vol topsport en topentertainment.

Toernooidirecteur Richard Krajicek

Jolanda Jansen, Algemeen Directeur Rotterdam Ahoy vult aan: "Het is een ongelofelijk bijzonder jaar voor Ahoy. Muziek en sport gaan hier al jaren hand in hand. Ik ben ongelofelijk trots dat we deze unieke verbinding deze editie kunnen maken."

 

ABN AMRO World Tennis Tournament

Het 47e ABN AMRO World Tennis Tournament vindt plaats van 8 t/m 16 februari in Rotterdam Ahoy. Bekende spelers als Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipas, Stan Wawrinka en Gael Monfils nemen deel.

Ander nieuws