Aankondiging eerste namen Young Impact Celebration 2019 in Rotterdam Ahoy

12 Maart 2019

"Waarom zou je geen wereldverbeteraar willen zijn?” - zangeres en vlogger Teske de Schepper

10.000 jongeren maken impact en vieren dit massaal met Rico Verhoeven, Famke Louise en Broederliefde en Teske de Schepper tijdens de Young Impact Celebration in Rotterdam Ahoy.

Woensdag 12 juni vieren ruim 10.000 jongeren in Rotterdam Ahoy dat ze in actie zijn gekomen voor een betere wereld. Zij zijn onderdeel van Young Impact, een beweging van jongeren die hun talent inzetten om lokaal of wereldwijd een positieve verandering te brengen. Ze verdienen op deze manier gratis toegang tot een groot evenement, de Young Impact Celebration.

In drie jaar tijd is Young Impact uitgegroeid tot één van de grootste spelers op het gebied van jongeren en maatschappelijk bewustzijn in Nederland. Kijkend naar onder andere de klimaatspijbelaars en initiatieven als 'liefdesbrieven van Kaya tegen pesten’ zoeken jongeren een podium om te inspireren en bewustwording te creëren. De Young Impact Celebration biedt jongeren dit podium.

Jongeren, artiesten en prominenten op het podium
Tijdens de Celebration worden jongeren die impact hebben in de spotlights gezet en worden de Young Impact Awards uitgereikt. Daarnaast leveren Rico Verhoeven, Broederliefde, Tony junior, Famke Louise en ambassadeur van Young Impact Teske de Schepper en vele anderen een bijdrage. Zij geloven allemaal in de kracht van jongeren en dat zij samen verandering kunnen realiseren. Girl power Famke Louise benadrukt "ik doe wat ik zelf wil” en kickboxer en vriend van Young Impact Rico Verhoeven weet als geen ander de jongeren te inspireren met zijn levensverhaal "vecht voor je idealen”.

Young Impact Programma
Inmiddels hebben honderden scholen deelgenomen aan het (les)programma van Young Impact. Daarnaast wordt het programma gegeven binnen de jeugdhulpverlening, op locaties van Albert Heijn en op vele andere plekken. In dit programma gaan tientallen trainers (zelf ook jongeren) langs op basisscholen, middelbare scholen, mbo-instellingen en bedrijven door heel Nederland. Ze bieden jongeren middels de Young Impact methodiek tools om hun talent te ontdekken en in actie te komen voor iets dat zij belangrijk vinden. Uiteindelijk verdienen de jongeren een gratis ticket voor het bijzondere eind-evenement, de Young Impact Celebration.  

Samenwerking
De Young Impact Celebration komt tot stand door een samenwerking van CJP, Nationale Jeugdraad en NLvoorelkaar. Doel is om voor 2025 tijd één miljoen jongeren in Nederland in actie te laten komen. Partners van Young Impact zijn onder andere Madurodam Kinderfonds, Philips, Albert Heijn, Ministerie van OCW, Ministerie van VWS, Oranje Fonds, VSBfonds, NL2025 en Maatschappelijke Alliantie.

Ander nieuws