15 Juni 2020

65ste Eurovisie Songfestival vindt plaats op 18, 20 en 22 mei 2021

De data voor het Eurovisie Songfestival 2021 in Rotterdam zijn vastgesteld: De twee halve finales en de finale vinden volgend jaar plaats op dinsdag 18, donderdag 20 en zaterdag 22 mei.

 

Sietse Bakker, Executive Producer Event:

"De muziek, de artiesten, de fans, de wedstrijd en het verbindende internationale karakter — die combinatie maakt het Eurovisie Songfestival zo bijzonder. We hebben nu een jaar de tijd om met de betrokken partijen alle scenario’s in detail uit te werken en het hoe dan ook mogelijk te gaan maken, ongeacht de omstandigheden en desnoods met aanpassingen. De ambitie is alvast onverminderd hoog!”

 

Het Eurovisie Songfestival 2021 is onderdeel van de Alliantie van Evenementenbouwers, waarin organisatoren van evenementen, locaties en brancheverenigingen samen werken aan de totstandkoming van protocollen om evenementen stapsgewijs weer mogelijk te maken.

 

Jolanda Jansen, algemeen directeur van Rotterdam Ahoy en woordvoerder van de Alliantie van Evenementenbouwers:

"We zijn blij dat we volgend jaar het Eurovisie Songfestival opnieuw mogen verwelkomen in Rotterdam. We gaan er met elkaar alles aan doen om dit evenement voor een zo groot mogelijk publiek mogelijk te maken: uiteraard doen we dit verantwoord en staat de veiligheid van artiesten, bezoekers en medewerkers altijd voorop.”

 

De komende maanden wordt besloten welke elementen van de afgelaste editie van 2020 meegaan naar 2021. "Het decor gaat mee naar volgend jaar, want dat stond al klaar. Verder hangt veel natuurlijk af van wat tegen die tijd überhaupt kan, van de beschikbaarheid van alle betrokkenen en van wat past bij de nieuwe tijdgeest,” zegt Bakker. AVROTROS bevestigde in maart al dat Jeangu Macrooy de Nederlandse deelnemer blijft voor 2021. Het Eurovisie Songfestival-reglement bepaalt wel dat Macrooy een nieuw lied zal moeten inzenden.

 

Tickethouders hebben enkele weken geleden al de mogelijkheid gekregen om tickets terug te geven. Voor slechts 4% van de boekingen is een restitutie aangevraagd. Nu de data bekend zijn, is er vanaf maandag 15 juni t/m vrijdag 26 juni een tweede terugbetalingsronde ingepland.

Ander nieuws