50e editie Kerstcircus Ahoy slaat 2020 over

04 September 2020

De knoop is doorgehakt door organisator Rotterdam Ahoy om het Kerstcircus Ahoy in 2020 geen doorgang te laten vinden. De 50e editie, die gepland stond voor 24 december t/m 3 januari, zal een jaar overslaan, maar komt in 2021 weer terug.
 

"Het is ontzettend jammer dat we uiteindelijk deze beslissing hebben moeten maken, want dit jaar zou een bijzondere editie worden. Al 50 jaar lang werken we eraan om een prachtig, bijzonder en feestelijk circus neer te zetten voor jong en oud.  We hebben diverse scenario’s overwogen, maar kwamen tot de conclusie dat dit jaar een volwaardige editie verdient. Door de COVID-19 omstandigheden is dat niet mogelijk ,” zegt Event Manager Robin Koedood.
 

Het familie-uitje in december

Tijdens Kerst wil iedereen samen zijn met het gezin, familie of vrienden. De situatie brengt echter meerdere onzekerheden met zich mee: niet alleen vliegen ieder jaar internationale acts in, maar ook door de capaciteitsreductie missen we de kenmerkende intimiteit. "Op deze manier is de sfeer van Kerstcircus niet zoals onze bezoekers dat gewend zijn. Dat past niet in deze feestelijke editie.”
 

Feestelijke 50-jarige jubileum editie

De traditiegetrouwe bezoekers van Kerstcircus Ahoy hoeven zich geen zorgen te maken: circusdirecteur Fernand Banning is ervan overtuigd dat volgend jaar het circus weer zal plaatsvinden in volle glorie. Dan wordt de jarenlange traditie voor Ahoy en Rotterdam op passende feestelijke wijze gevierd van 25 december 2021 t/m 2 januari 2022.

Ander nieuws