01 Juli 2019

5 redenen om het OKT in Rotterdam Ahoy te bezoeken

Van 9 tot 11 augustus spelen de Lange Mannen in Rotterdam Ahoy voor directe plaatsing voor de Olympische Spelen van Tokio 2020. Zij hebben niet alleen de grootste kans sinds zestien jaar om zich te plaatsen, als publiek krijg je ook volleybal van wereldniveau te zien. In dé volleybaltempel van Ahoy zal het publiek absolute supersterren aan het werk zien. Met als extra bonus een heuse burenstrijd met de Belgen op zaterdag. Lees hieronder de vijf redenen waarom je erbij moet zijn in Rotterdam Ahoy op 9, 10 en 11 augustus.

1. Het is de grootste kans op kwalificatie voor de Olympische Spelen sinds 2004 

Athene 2004 was de laatste keer dat Oranje meedeed aan de Olympische Spelen. Onder leiding van bondscoach Bert Goedkoop werd de negende plaats behaald. In de poule werd gewonnen van Rusland en Australië. Voor de kwalificatie van de Olympische Spelen van Beijing in 2008 moest Nederland zich middels twee toernooien zien te plaatsen. Het pre-OKT werd gewonnen, in het echte OKT was Servië in de halve finales te sterk. Zij plaatsten zich voor de Spelen. 

Voor Londen 2012 viel voor Nederland het doek in het pre-OKT, van zowel Finland als Kroatië werd verloren. 

Meedoen aan de Olympische Spelen van Rio de Janeiro 2016 was schier onmogelijk, de ranking van Nederland was te laag om aan het Europese kwalificatietoernooi mee te doen. Daardoor was het wereldkwalificatietoernooi ook al buiten beeld. Van 9 tot 11 augustus krijgt Nederland een unieke kans, de winnaar van het toernooi plaatst zich direct voor Tokio 2020. 

Mocht plaatsing niet direct lukken, dan is er mogelijk nog een kwalificatiemoment. Voor het Europese OKT geldt dat de top 7 van de Europese ranglijst (uitgezonderd de landen die al zijn geplaatst via het intercontinentale OKT) mag deelnemen + de organisator. De Nederlandse mannen staan momenteel negende op de Europese ranglijst. 

2. Je krijgt volleybal van wereldniveau te zien 

De Nederlandse mannen spelen vrijwel zonder uitzondering in grote Europese competities als Italië, Polen en Turkije. Bij concurrenten België, Zuid-Korea en de Verenigde Staten is dit ook het geval. België staat twaalfde op de wereldranglijst, de Verenigde Staten staan tweede. Zuid-Korea is de nummer 24. 

3. Nederlandse en internationale sterren geven acte de présence 

In Ahoy Rotterdam zullen naast de Nederlandse sterren ook vele internationale toppers te zien zijn. Bij België zijn dat onder anderen Sam Deroo, Bram Van den Dries en Pieter Verhees. De Verenigde Staten hebben namen als Micah Christenson, Maxwell Holt, Taylor Sander en Matt Anderson op het formulier staan. Zij spelen allen bij internationale topclubs.

4. Rotterdam Ahoy is dé volleybaltempel van Nederland voor 10.000 toeschouwers 

Tijdens het EK 2015 voor vrouwen wisten meer dan tienduizend fans de weg te vinden naar dé volleybaltempel van Nederland. Een absoluut record aan bezoekers bij een volleybalwedstrijd in Nederland werd bereikt tijdens de finale waarin de Nederlandse vrouwen het opnamen tegen Rusland. Bijna 11.000 in Oranje gehulde toeschouwers zorgden voor een fantastische sfeer. In 1996 waren er in Ahoy al 9.600 toeschouwers bij de World League-finales, in 1992 kwamen 9.000 mensen af op het Olympisch kwalificatietoernooi. 

5. De 141e Derby der Lage Landen staat op het programma, Nederland leidt met 74-65 

In het verleden speelden beide buren al 140 keer tegen elkaar. Nederland staat voor in onderlinge ontmoetingen, er werd negen keer meer gewonnen dan verloren van België. Een keer eindigde een oefenwedstrijd in een 2-2 gelijkspel. Op zaterdag 10 augustus strijden Oranje en de Red Dragons om 16.00 uur in de 141e Derby der Lage Landen.

 

Kom de Lange Mannen aanmoedigen tijdens het olympisch kwalificatietoernooi in Rotterdam!

Oranje heeft een olympische droom, en hoopt zich in Rotterdam voor het eerst sinds 2004 weer te plaatsen voor de Olympische Spelen. Het team van bondscoach Roberto Piazza speelt op vrijdag tegen Zuid-Korea, zaterdags tegen België en sluiten op zondag af tegen de Verenigde Staten. Lees op deze pagina hoe je erbij kunt zijn in Rotterdam Ahoy!

Ander nieuws