49e Kerstcircus Ahoy succesvol afgesloten met hartverwarmende voorstelling

31 December 2019

Publiek blijft oudste kerstcircus van Nederland trouw

Met een bijzondere opvoering voor bewoners en medewerkers van zorginstelling Laurens heeft maandag 30 december de zeventiende en tevens laatste voorstelling van Kerstcircus Ahoy 2019 plaatsgevonden. Vele duizenden bezoekers hebben de afgelopen dagen genoten van het jaarlijkse circusspektakel. In totaal passeerden ruim 38.000 bezoekers de poorten van Ahoy. Daarmee kan vastgesteld worden dat Kerstcircus Ahoy nog altijd een favoriet familie-uitje is tijdens de kerstperiode. De artiesten reizen vanavond moe maar voldaan weer naar huis.

Kerstcircus Ahoy heeft elk jaar een unieke samenstelling van artiesten. Dit jaar kwamen de artiesten uit tien verschillende landen; van Taiwan en Rusland tot Duitsland en Marokko. Het circus bood een afwisselend programma met diverse award winnende acts. Bijzonder veel bijval was er onder andere voor de Nederlandse juggling tango act van Emily en Menno van Dyke, het indrukwekkende springplanknummer van Troupe Richter, de bewonderende paarden dressuur van Karl Trunk en de hilarische repriseclown Don Christian die wederom voor veel uitbundige reacties van het publiek zorgde. Het hoogstaande niveau van de show wordt inmiddels 41 jaar bewaakt door circusproducent Fernand Banning: "We zijn trots op ons programma en de laaiend enthousiaste reacties van het publiek. Het wordt een uitdaging om de voorstelling volgend jaar weer te overtreffen, maar, uiteraard, zorgen we ervoor dat de jubileumvoorstelling van volgend jaar een hele bijzondere wordt. Ik ben voor deze 50e editie al met een groot aantal artiesten in gesprek.”


Oscar Carré Trofee voor circusproducent Fernand Banning

De Club van Circusvrienden Nederland heeft circusproducer Fernand Banning op zaterdag 28 december, na de 13e show van Kerstcircus Ahoy, de Oscar Carré Trofee toegekend. Met deze hoogste onderscheiding op circusgebied in Nederland is Banning bekroond voor onder meer zijn grote verdiensten voor het circus in het algemeen, zijn jarenlange inspanningen om grote buitenlandse circussen naar Nederland te halen, maar in het bijzonder als producent en regisseur van Kerstcircus Ahoy. Jolanda Jansen, directeur Rotterdam Ahoy: "We zijn bijzonder trots op de samenwerking met deze grootheid in de circuswereld en onderschrijven van harte dat Fernand Banning voor al zijn prestaties de Oscar Carré Trofee in ontvangst heeft mogen nemen.”


Bijzondere afsluiter

De laatste show van Kerstcircus Ahoy was een hele speciale voorstelling. De gasten voor deze show waren namelijk 2.500 bewoners, begeleiders en mensen uit de thuiszorg van zorginstelling Laurens. Een groot aantal bussen kon parkeren in een van de beurshallen van Ahoy, zodat het nog maar een klein stukje was voor de vele senioren met rolstoelen en rollators naar hun plekken rondom de piste in het daartoe verbouwde Ahoy Theater, waar zij werden getrakteerd op een aangepaste voorstelling.

De 50e en dus jubileum editie van Kerstcircus Ahoy vindt plaats van 19 t/m 28 december 2020. 

Ander nieuws