Rotterdam Ahoy
English
Zoeken
Built for experiences
Ahoy NieuwsAhoy bruist. Volg ons op de voet.

Terpstra en Hoogland naar de Staatsloterij Zesdaagse van Rotterdam

13 november 2015

Wereldtoppers in actie op duur- en sprintonderdelen

De Staatsloterij Zesdaagse van Rotterdam vindt komend jaar van 7 t/m 12 januari plaats in Ahoy. Wedstrijdleiders Michael Zijlaard en Peter Schep hebben de eerste renners vastgelegd voor de 34e editie van dit wielerspektakel. Onder andere voormalig Parijs-Roubaix-winnaar Niki Terpstra en de regerend Europees kampioen sprint Jeffrey Hoogland staan aan de start in Rotterdam.

Terpstra-Havik en De Ketele-De Pauw 

Voor Niki Terpstra is de Staatsloterij Zesdaagse van Rotterdam bekend terrein. De Noord-Hollander won immers de afgelopen drie edities in de Maasstad met overmacht. Ditmaal zal de renner van Etixx–Quick Step niet met zijn ploegmaat Iljo Keisse starten, maar met de beloftevolle Yoeri Havik. Volgens Zijlaard een bewuste keuze. “Wij willen het deelnemersveld aan de top nog breder maken, wat de spanning voor de toeschouwer nog verder vergroot. Daarom hebben we Terpstra nu gekoppeld aan Havik. Twee landgenoten die perfect passen en voor Yoeri een grote kans om ook voor de overwinning te gaan.”

Terpstra en Havik waren tijdens de nieuw leven ingeblazen Six Day of London al goed op dreef, waar ze met een vierde plek net buiten het podium vielen. De Belgische winnaars van de Six in de Engelse hoofdstad, Kenny de Ketele en Moreno de Pauw komen ook naar Ahoy om voor de zege te strijden.

Drievoudig Europees sprintkampioen Hoogland
Voor de sprintzesdaagse heeft de organisatie dé Nederlandse vedette van dit moment binnengehaald. Jeffrey Hoogland is drievoudig Europees kampioen en de grote oranje-wielerhoop op goud tijdens de komende Olympische Spelen in Rio. De pas 22-jarige Tukker won samen met Nils van Hoenderdaal en Hugo Haak Europees goud op de teamsprint. In dezelfde formatie strijden de mannen op de Staatsloterij Zesdaagse in een landenwedstrijd tegen een talentvol Tsjechisch landenteam dat bestaat uit Tomas Babek, Robin Wagner en Jiri Janosek. Wedstrijdleider Zijlaard is blij met de internationale prestatie van de oranje-sprinters en biedt hen dan ook graag een groot platform aan tijdens de Rotterdamse zesdaagse. “Het Nederlandse sprinten zit duidelijk in de lift en nadert weer de periode dat Theo Bos en Teun Mulder regeerden op de WK’s. Wij verwachten dat de Tsjechen ‘onze’ jongens in aanloop naar de Spelen uitstekend partij kunnen bieden.”

Kaartverkoop
Alle informatie over de Staatsloterij Zesdaagse van Rotterdam is te vinden op www.zesdaagserotterdam.nl. De kaartverkoop van de 34e editie is in volle gang.

ONZE PARTNERS

  • IDEA
  • AEG Facilities
  • AIPC Member
  • European Arenas Associaton
  • CLC Vecta
  • ICCA Member
  • MPI Member
  • NBTC Marketing
  • Rotterdam Partners
  • UFI Member

Wij gebruiken cookies om de effectiviteit van onze website te meten en deze te optimaliseren. Klik hier voor meer informatie over ons cookiebeleid.

ACCEPTEER