Rotterdam Ahoy
English
Zoeken
Built for experiences
Ahoy NieuwsAhoy bruist. Volg ons op de voet.

Klassieker-specialist Filippo Pozzato naar Staatsloterij Zesdaagse

24 november 2015

Italiaanse vedette complementeert met Jens Mouris het deelnemersveld in Rotterdam

Het rennersveld van de Staatsloterij Zesdaagse van Rotterdam is bekend en kent minstens één verrassend koppel. Klassieker-specialist Filippo Pozzato komt naar Ahoy Rotterdam om aan de zijde van de ervaren pistier Jens Mouris een gooi naar de zege te doen. Van 7 t/m 12 januari 2016 staan veertien koppels van formaat aan de start. 

Filippo Pozzato heeft zijn sporen vooral verdiend op de weg. De flamboyante Italiaan won een handvol grote klassiekers, zoals Milaan-San Remo en de Omloop het Nieuwsblad, werd kampioen van zijn land en pikte ook een Tour-, Vuelta en Giro-rit mee. Pozzato heeft tijdens de Staatsloterij Zesdaagse van Rotterdam in Jens Mouris een uitstekende koppelmaat. De Noord-Hollander van het Australische Orica-GreenEdge is naast een prima tijdrijder, ook een geroutineerd baanrenner, die ‘Pipo’ vooral in de hectische jachten goed kan bijstaan.

Wedstrijdleider Michael Zijlaard is zeer content met het binnenhalen van de Italiaans-Nederlandse tandem. ”We streven in het rennersveld naar herkenbaarheid, gelijkwaardigheid en strijdvaardigheid. Dat willen we onder meer bereiken door zoveel mogelijk met landenteams te rijden en daarnaast de perfecte sportieve balans in het deelnemersveld op te zoeken. Als je de kans krijgt om zo’n aansprekende renner naar Ahoy te halen, doe je dat natuurlijk. Het is een unieke gelegenheid om een veelvraat als Pozzato in een zesdaagse te zien en met een renner als Mouris maakt hij zelfs goede kans om mee te doen voor de prijzen.

Deelnemersveld met brede top
Eerder kondigde de organisatie met de koppels De Ketele-De Pauw en Terpstra-Havik al twee potentiële titelkandidaten aan. Met de komst van het koppel Pozatto-Mouris wordt de strijd om het podium verder vergroot. En ook de Franse renners Morgan Kneisky en Thomas Boudat komen zeker niet naar Rotterdam voor een figurantenrol. Met een veelvoud aan kanshebbers voor de eindoverwinning is spanning tot aan de laatste dag gegarandeerd.

Op de sprint strijden ‘onze’ Europees kampioenen Jeffrey Hoogland, Nils van Hoenderdaal en Hugo Haak zes dagen lang tegen een talentvol Tsjechisch landenteam. Een mooi duel om de krachten te meten in aanloop naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Het rennersveld van de Staatsloterij Zesdaagse van Rotterdam 2016 is bijgesloten met dit bericht.

Kaartverkoop en programma
Alle informatie over de Staatsloterij Zesdaagse van Rotterdam is te vinden op www.zesdaagserotterdam.nl. De kaartverkoop van de 34e editie is in volle gang.


Elite Staatsloterij Zesdaagse:

KOPPEL 1 Niki Terpstra Yoeri Havik
KOPPEL 2 Michel Kreder Wesley Kreder
KOPPEL 3 Morgan Kneisky Benjamin Thomas
KOPPEL 4 Kenny De Ketele Moreno De Pauw
KOPPEL 5 Jesper Mørkøv Alex Rasmussen
KOPPEL 6 Albert Torres Sebastian Mora Vedri
KOPPEL 7 Wim Stroetinga Raymond Kreder
KOPPEL 8 Nick Stöpler Jesper Asselman
KOPPEL 9 Lucas Liss Marcel Kalz
KOPPEL 10 Filippo Pozzato Jens Mouris
KOPPEL 11 Alex Buttazzoni Marco Zanotti
KOPPEL 12 Melvin van Zijl Michael Vingerling
KOPPEL 13 - -
KOPPEL 14 Sebastian Wotschke Hans Pirius

Provato/GPN Sprint Cup
Interland Nederland - Tsjechië

Nederland:
Nils van ‘t Hoenderdaal
Jeffrey Hoogland
Hugo Haak

Tsjechië:
Tomas Babek
Robin Wagner
Jiri Janosek 

ONZE PARTNERS

  • IDEA
  • AEG Facilities
  • AIPC Member
  • European Arenas Associaton
  • CLC Vecta
  • ICCA Member
  • MPI Member
  • NBTC Marketing
  • Rotterdam Partners
  • UFI Member

Wij gebruiken cookies om de effectiviteit van onze website te meten en deze te optimaliseren. Klik hier voor meer informatie over ons cookiebeleid.

ACCEPTEER