Rotterdam Ahoy
English
Zoeken
Built for experiences
Ahoy NieuwsAhoy bruist. Volg ons op de voet.

Drie op een rij voor Keisse en Terpstra in Ahoy

08 januari 2015

Vernieuwde Zesdaagse van Rotterdam slaat aan

Iljo Keisse en Niki Terpstra hebben woensdag na een ongemeen spannende week de 33e editie van de Zesdaagse van Rotterdam op hun naam geschreven. De titelverdedigers namen op de slotdag de koppositie over van Jasper De Buyst en Kenny De Ketele. Laatstgenoemde moest tijdens de laatste avond ziek opgeven. De Denen Michael Mørkøv en Alex Rasmussen werden met drie ronden achterstand tweede, voor de Spaanse wereldkampioenen ploegkoers David Muntaner en Albert Torres. Terpstra heeft nu drie Rotterdamse eindzeges op zijn naam staan. De overwinning is voor Keisse al de vijfde triomf in Ahoy. De publieke belangstelling zat dit jaar in de lift; met meer dan 29.000 bezoekers werd het aantal toeschouwers van vorig jaar overtroffen.

“Met de nieuwe accenten in het programma, lijken we het juiste spoor te hebben gevonden”, aldus wedstrijdleider Michael Zijlaard. “De renners moesten soms nog een beetje wennen, maar Peter Schep en ik kregen enthousiaste feedback van die jongens. De kortere wedstrijden, het belangrijker maken van de puntenkoers en de dernykoersen die nu een aparte klasse vormen, hebben er zes mooie dagen van gemaakt. En dan hebben we nog niets eens over de showelementen en publieksinteractie gehad.”

Zinderende slotdag
Keisse en Terpstra maakten hun intenties aan het begin van de slotavond direct duidelijk. Ze wonnen de ploegafvalling en poetsten de achterstand op de aanvankelijke klassementsleiders De Buyst en De Ketele meteen weg. Met winst in de eerste puntenkoers herstelde De Buyst de schade, maar in de tweede puntenstrijd sloeg het noodlot toe voor de Belgen. De zieke De Ketele moest gedesillusioneerd opgeven. In de afsluitende koppelkoers legde het Deense duo Keisse en Terpstra het vuur aan de schenen, maar het was niet voldoende om de mannen van Flanderijn Incasso van de derde zege op een rij af te houden. Sterker nog. Keisse en Terpstra toonden hun klasse door met een doublette nog twee ronden te pakken op de concurrentie.

Houcon Derny Cup
De eindzege in de Houcon Derny Cup was een prooi voor Jesper Asselman en Wesley Kreder. Met gangmaker Peter Bäuerlein voor zijn wiel zette Asselman in de finale met groots machtsvertoon koers naar de overwinning. De beste zeven koppels van het dernyklassement streden woensdag om de felbegeerde eindzege. De drie winnaars werden ieder beloond met een prachtig horloge van Tissot.

GPN/Provato Sprint Cup
De Griekse spurters trokken op de slotdag de overwinning in de GPN/Provato Sprint Cup naar zich toe. De Nederlandse baansprinters Matthijs Büchli, Nils Van ’t Hoenderdaal en Sam Ligtlee slaagden er niet in een achterstand van drie punten goed te maken. De eindstand bedroeg: 82-80. Hugo Haak, Jeffrey Hoogland en Camiel Lok vertegenwoordigden Nederland tijdens de eerste drie dagen van de 33e Zesdaagse van Rotterdam.

Tacx Talents Cup
De jonge Hans Pirius en Sebastian Wotschke waren de afgelopen zes dagen oppermachtig in Rotterdam. De Duitsers schreven met grote overmacht de Tacx Talents Cup op hun naam en verdiende daarmee een startbewijs bij de eliterenners in de 34e Zesdaagse van Rotterdam. Vijftien van de in totaal zestien onderdelen werden winnend afgesloten.

Mix van topsport en entertainment
De 33e editie van Zesdaagse van Rotterdam kreeg een facelift. Niet alleen de organisatie zag er anders uit met het aanstellen van Michael Zijlaard en Peter Schep, ook organisator Ahoy Rotterdam gaf het gehele evenement een nieuw elan.

Jolanda Jansen, directeur van Ahoy: “Het sportieve staat voor ons altijd voorop. We hebben Michael en Peter gevraagd om daarvoor te waken en verbeteringen te vinden. Daarnaast  zijn wij op zoek gegaan naar de ultieme mix met entertainment. Wielerliefhebbers moeten zich thuis voelen bij een zesdaagse; de fans op de tribune en niet in de laatste plaats het bedrijfsleven. We geloven enorm in de potentie van het baanwielrennen en ons evenement en denken dat we een weer een mooie stap hebben gemaakt.”

De Zesdaagse van Rotterdam vindt volgend jaar een week later plaats. De 34e editie van het evenement wordt gehouden van 7 tot en met 12 januari 2016.
 

ONZE PARTNERS

  • IDEA
  • AEG Facilities
  • AIPC Member
  • European Arenas Associaton
  • CLC Vecta
  • ICCA Member
  • MPI Member
  • NBTC Marketing
  • Rotterdam Partners
  • UFI Member

Wij gebruiken cookies om de effectiviteit van onze website te meten en deze te optimaliseren. Klik hier voor meer informatie over ons cookiebeleid.

ACCEPTEER