Rotterdam Ahoy
English
Zoeken
Built for experiences
Ahoy NieuwsAhoy bruist. Volg ons op de voet.

Bos tegen Hoogland op Staatsloterij Zesdaagse van Rotterdam

04 januari 2016

Extra confrontatie: rechtstreeks sprintduel tussen Nederlands en Europees kampioen

De 34e Staatsloterij Zesdaagse van Rotterdam opent 7 januari met een bijzonder spectaculaire confrontatie op de sprint. Op donderdagavond 7 januari neemt Theo Bos, die opnieuw verrassend Nederlands kampioen werd, het in een rechtstreeks duel op tegen Europees kampioen Jeffrey Hoogland. Voor Hoogland een mooie gelegenheid om revanche te nemen na zijn nederlaag tijdens het NK Baan, voor Bos opnieuw een moment om aan te tonen waarom hij straks onderdeel moet uitmaken van de Nederlandse sprintploeg op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

In Ahoy Rotterdam strijden van 7 t/m 12 januari, als vanouds, de beste baanrenners ter wereld tegen elkaar. En waar Niki Terpstra en Filippo Pozzato smaakmakers zijn op de zesdaagse-onderdelen, krijgt ook de Provato/GPN Sprint Cup tijdens de Staatsloterij Zesdaagse een start om van te smullen. Bos maakte recent een terugkeer op de baan en verraste afgelopen week op het Nederland Kampioenschap door de tot dan toe regerende, huidige Nederlandse sprinttop achter zich te laten. 

Nederlandse sprintploeg in actie
Europees kampioenen Hugo Haak, Jeffrey Hoogland en Nils van ’t Hoenderdaal nemen het tijdens de Staatsloterij Zesdaagse van Rotterdam zes dagen op tegen een talentvolle Tsjechische sprintploeg. Het speciale onderonsje tussen de teruggekeerde Bos en de man van dit moment, Hoogland, wordt op donderdag als extra onderdeel toegevoegd aan het sprintprogramma.  

Ook Nederlandse dames in duel
Op zaterdagavond 9 februari komen Elis Ligtlee en Laurien van Riessen namens Nederland in actie. De dames nemen het op tegen Victoria Williamson en Shanaze Reade uit Engeland.  

Kaartverkoop
Vanochtend is, na de eerste voorbereidingen in het weekend de aanleg, van de wielerbaan in het Sportpaleis van Ahoy opnieuw begonnen. De kaartverkoop is inmiddels in volle gang. Alle informatie over de 34e Staatsloterij Zesdaagse van Rotterdam en de nog te verkrijgen tickets is te vinden op www.zesdaagserotterdam.nl.

ONZE PARTNERS

  • IDEA
  • AEG Facilities
  • AIPC Member
  • European Arenas Associaton
  • CLC Vecta
  • ICCA Member
  • MPI Member
  • NBTC Marketing
  • Rotterdam Partners
  • UFI Member

Wij gebruiken cookies om de effectiviteit van onze website te meten en deze te optimaliseren. Klik hier voor meer informatie over ons cookiebeleid.

ACCEPTEER